De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit is de reden waarom de OnePlus One zo goedkoop is

Redactie
15 mei 2014, 17:32
2 min leestijd
Dit is de reden waarom de OnePlus One zo goedkoop is
OnePlus One

De OnePlus One is enorm goedkoop: je krijgt de krachtigste high-end hardware voor een adviesprijs van 269 euro voor het 16GB-model en 299 voor het 64GB-model. Maar er is een reden waarom OnePlus zijn eerste smartphone zo goedkoop aanbiedt. De toestellen worden namelijk voor de kostprijs verkocht, laat OnePlus-ceo Peter Lau weten. “Wij zijn in staat om dat te doen door een herverdeling van onze kosten, en zo de consument te laten profiteren”, aldus Lau.

Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe het OnePlus lukt om de kosten zo laag te houden: immers moet OnePlus ook gewoonweg geld verdienen. Google verkoopt zijn Nexus-toestellen veelal ook tegen kostprijs, maar verdient door het gebruik van hun diensten als Google Play, Gmail en Google Maps.

“We spenderen ons geld niet aan een groot marketingbudget, maar we richten ons op online marketing en de kracht van een community”, aldus Lau. “In plaats van te werken met retailpartners (zoals online webshops en winkels, red.), vertrouwen we op de online verkoop van de smartphone.”

Lees verder na de advertentie.

Over de OnePlus One

oneplusone

De OnePlus One is voorzien van een 5,5 inch full-hd ips-scherm met een resolutie van 1920 —1080 pixels, Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een flinke accu van 3100 mAh. Het toestel is verder voorzien van zeer dunne schermranden en is er wifi, bluetooth, gps en ook 4g-ondersteuning aanwezig. Het is echter niet mogelijk om het toestel draadloos op te laden, ondanks dat de achterkant niet van metaal is gemaakt.

De achterkant is geheel naar eigen wens te vervangen, door bijvoorbeeld losse achterkantjes van hout, kevlar, denim, bamboe of carbon. Verder is er een led voor notificaties aanwezig en draait het toestel vanuit de doos op CyanogenMod.

OnePlus heeft besloten om OnePlus One 64GB Sandstone Black als eerste in de verkoop te gooien, door de hoge vraag naar dit specifieke model. Vanaf het einde van mei worden de meeste invites uitgedeeld, waarna het toestel naar alle waarschijnlijkheid in juni weer breder beschikbaar komt.

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu