OnePlus One krijgt in februari Lollipop-update
Redactie

De OnePlus One, één van de belangrijkste en meest unieke toestellen van 2014, krijgt in februari van dit jaar de update naar Android Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De OnePlus One is geliefd bij lezers van Android Planet. Het toestel brengt een 5,5 inch full-hd-scherm,  Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een flinke accu van 3100 mAh. Dit zorgt voor een uitstekende accuduur en dito prestaties, en dat voor een prijs van maar 269 euro.

Meer weten over de OnePlus One? Je leest er alles over in onze uitgebreide OnePlus One review.

OnePlus One Lollipop-update in februari

Volgens Android Central heeft CyanogenMod-ceo Steve Kondik bevestigd dat de OnePlus One Lollipop-update in februari klaar is en naar toestellen wordt uitgerold. De versie die dan beschikbaar komt, is CM12S, waarbij de S staat voor de OnePlus One-versie van de alternatieve Android-versie CyanogenMod. Onder andere een nieuw design, gebaseerd op de Google Now Launcher, en veel apps met het Material Design maken onderdeel uit van de update.

Android Lollipop Alpha

Verder belooft CyanogenMod een langere accuduur, een verbeterde thema-optie om het uiterlijk van je smartphone aan te passen en natuurlijk de accubesparingsmodus. Verder biedt CyanogenMod nog steeds alle extra aanpassingsopties, zoals het beperken van rechten van apps en de mogelijkheid om touchscreenknoppen te gebruiken in plaats van de normale capacitieve knoppen.

Bij Android Planet draaien we de Nightly’s van CyanogenMod al een tijdje op onze OnePlus One, en zijn al dik tevreden over de huidige prestaties. CM12S, de OnePlus One-versie, komt met enkele specifieke OnePlus One-eigenschappen, zoals een aangepast lockscreen en launcher. Op dit moment heeft OnePlus alleen nog een alpha-versie van zijn Lollipop-software uitgegeven.

De update wordt in februari over-the-air verspreid naar toestellen. Dit betekent dat je ‘m automatisch op je smartphone ontvangt als deze beschikbaar is.

Laatste nieuws over de OnePlus One

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.