Goedkope OnePlus One krijgt dezelfde processor als de Galaxy S5

OnePlus One Snapdragon 801-chipNaar verluidt krijgt de OnePlus One, de eerste Android-smartphone van de Chinese fabrikant OnePlus, dezelfde snelle Snapdragon 801-chip als waarvan de Galaxy S5 is voorzien. De Snapdragon 801 heeft vier processorkernen die een maximale kloksnelheid van 2,5GHz hebben, wordt bijgestaan door een Adreno 330-gpu en beschikt standaard over 4G, bluetooth 4.0 en QuickCharge dat zorgt dat de accu 75 procent sneller oplaadt. Daarnaast ondersteunt de Snapdragon 801-chip het filmen van video’s in 4K (3840 x 2160 pixels).

Met een verwacht prijskaartje van 400 dollar wordt de OnePlus One mogelijk een interessante high-end smartphone. Hij draait op CyanogenMod, een aangepaste versie van Android waarmee je de interface naar eigen wens kan aanpassen, en is voorzien van een 5,5 inch-scherm met een 1080p-resolutie. Verder aan boord is een accu met een capaciteit van 3100 mAh die niet is te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus is via Google+ erg openhartig over wat we mogen verwachten van het vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Naast de Snapdragon 801-chip is de OnePlus One ook voorzien van een 16-megapixel-camera met een diafragma van f/2.0, die veel licht moet opvangen en betere foto’s produceert. Verder draait het toestel dus op CyanogenMod 11, een versie van Android 4.4.2 met meer (aanpassings)mogelijkheden.

Het laatste nieuws over de OnePlus One

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.