De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

OnePlus One kampt met touchscreenproblemen door warmteontwikkeling

Redactie
11 mei 2015, 8:01
1 min leestijd
OnePlus One kampt met touchscreenproblemen door warmteontwikkeling

De OnePlus One, één van de beste smartphones van de afgelopen jaren, kampt met een vervelend touchscreenprobleem waardoor het scherm op sommige plekken niet meer reageert. Warmte door de hardware schijnt de boosdoener te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Het is de afgelopen tijd geen feest voor OnePlus One-bezitters. De firmware-updates van het toestel hebben verschillende problemen met zich mee gebracht. Er waren problemen met de Lollipop-update, encryptie van het toestel en de wifi-verbinding, maar ook touchscreenproblemen kwamen al eerder voor. De nieuwe problemen met het scherm van de One zijn te wijten aan de warmteontwikkeling in het toestel, waardoor het touchscreen niet meer goed op aanrakingen reageert.

Dit is het  OnePlus One touchscreen-probleem

oneplus one ap newsflash

Omdat de hardware zorgt dat het scherm op sommige punten te warm wordt, wordt de aanraking van een vinger niet meer herkend. Hierdoor is het toestel op sommige momenten niet bruikbaar, omdat het scherm gewoonweg niet reageert.

Volgens OnePlus heeft maar een “klein gedeelte van de gebruikers” last van het nieuwe OnePlus One touchscreen-probleem, en werkt de startup samen met Synaptics aan een oplossing. Deze fix wordt middens een over-the-air-update naar One’s uitgerold. Het is echter onduidelijk wanneer deze firmwarefix beschikbaar komt.

Eén van de tips die OnePlus-gebruikers is om het toestel tien minuten in de koelkast te leggen, waarna de warmte van de hardware verdwijnt en de smartphone weer te gebruiken is.

Laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu