De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Verkoopcijfers OnePlus One overtreffen alle verwachtingen

Gijs Ettes
24 juli 2015, 8:19
2 min leestijd
Verkoopcijfers OnePlus One overtreffen alle verwachtingen

De OnePlus One is in totaal anderhalf miljoen keer verkocht, zo laat mede-oprichter Carl Pei weten in een interview met The Wallstreet Journal. Dat is maar liefst vijftien keer meer dan het bedrijf vooraf verwachtte.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus One verkoopcijfers: anderhalf miljoen tot nu toe

In dit interview (video) met The Wallstreet Journal vertelt Pei over de oprichting van het bedrijf en hoe de introductie van de OnePlus One in zijn werk ging. Om te voorkomen dat iemand van het bedrijf zijn baan zou kwijtraken, moest OnePlus minstens 30.000 exemplaren van de One verkopen. 50.000 stuks zou een goed jaar betekenen en 100.000 een enorm succes. Uiteindelijk kwamen de OnePlus One verkoopcijfers uit op maar liefst anderhalf miljoen stuks, meer dan Pei ooit had durven  dromen. Het aantal is nog  indrukwekkender als je nagaat dat het bedrijf geen geld uitgeeft aan marketing.

oneplus verkopen

OnePlus heeft dan ook vertrouwen in de OnePlus 2, die op 27 juli aanstaande wordt aangekondigd. Om overproductie te voorkomen wordt er voor de release nog steeds met een invitesysteem gewerkt, maar de productie van het toestel is wel flink opgeschroefd. Geïnteresseerden kunnen straks gemakkelijker een reservering plaatsen en zullen hun OnePlus 2 eerder  ontvangen. Ook worden er sneller (fysieke) invites uitgedeeld.

Wat we al weten over de OnePlus 2

Volgens de laatste berichten wordt de OnePlus 2 duurder dan zijn voorganger, maar daar staan wel betere specificaties tegenover. Zo beschikt de opvolger van de OnePlus One over een krachtigere Snapdragon 810-chip van Qualcomm (die volgens OnePlus `koeler dan ooit` moet werken), 4GB LPDDR4 werkgeheugen en een usb-c-poort voor een snellere doorvoer van stroom en data. Ook is het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner en een 3300 mAh-accu.

OnePlus noemt de smartphone zelf de ‘vlaggenschipdoder van 2016’. Het toestel moet dan ook high-end specs bieden voor een bescheiden prijs die, op het moment van schrijven althans, nog niet bekend is. Wel is de verwachting dat de OnePlus 2 niet meer dan 450 euro zal kosten.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu