OnePlus One gaat hard: ‘1 miljoen verkochte exemplaren in 2014’

Wouter Nijsen
5 november 2014, 12:19
1 min leestijd
OnePlus One gaat hard: ‘1 miljoen verkochte exemplaren in 2014’

Carl Pei, directeur van het Chinese OnePlus, zegt in een recent interview ernaar  te streven om aan het einde van dit jaar één miljoen exemplaren van de One-smartphone te hebben verkocht. Momenteel zijn er al ruim een half miljoen toestellen  over de digitale toonbank gegaan.

Lees verder na de advertentie.

De OnePlus One kenmerkt zich door zijn  high-end specificaties en de relatief lage prijs van 269 euro. In korte tijd verkreeg het toestel hierdoor veel  populariteit. Ook het feit dat de One alleen op uitnodiging  verkrijgbaar is, heeft  bijgedragen aan het succes van de betaalbare  smartphone.

OnePlus One verkopen

oneplus one zonder invite

Het behalen van de verkoopdoelstelling zal niet gemakkelijk zijn, zo laat Pei weten. OnePlus heeft zich tot op heden voornamelijk gericht op het onder de aandacht brengen van het toestel. Veel winst maakt het bedrijf nog niet, al moet dit in de toekomst veranderen. Zo zou het Chinese bedrijf van plan zijn om accessoires en andere soort producten te gaan verkopen. De OnePlus One was aanvankelijk alleen op uitnodiging beschikbaar, maar de Chinese fabrikant opent af en toe ook haar deuren voor reguliere bestellingen.

De OnePlus One heeft een 5,5 inch-scherm met een 1080p-resolutie en draait standaard CyanogenMod. De goedkope smartphone wordt overigens binnen 90 dagen voorzien van een update naar Android Lollipop.  Onderhuids is een 2,5GHz quadcore-processor te vinden en 3GB aan werkgeheugen. Verder is de OnePlus One voorzien van een 13 megapixel-camera van Sony met een CMOS-sensor. Met de relatief grote batterij, die een capaciteit van 3100mAh heeft, haal je met gemak het einde van de dag, ook als je het toestel intensief gebruikt. Meer over de smartphone lees je in onze OnePlus One review.

Het laatste nieuws over de OnePlus One

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu