De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

OnePlus One geïntroduceerd: full-hd, Snapdragon 801, 3GB RAM voor 269 euro

Redactie
23 april 2014, 10:18
3 min leestijd
OnePlus One geïntroduceerd: full-hd, Snapdragon 801, 3GB RAM voor 269 euro
oneplus one

De OnePlus One is vandaag door de nieuwe Chinese smartphonespeler OnePlus geïntroduceerd. Het toestel, dat grotendeels is vormgegeven door de ex-ceo van het eveneens Chinese Oppo, heeft een 5,5 inch full-hd ips-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een flinke accu van 3100 mAh. Ondanks die grote accu weegt het toestel maar 162 gram. De OnePlus One blijft echter wel erg groot: de smartphone meet 152,9 x 75,9 x 8,9 millimeter, ongeveer net zo groot als de Galaxy Note 3.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus One design

oneplusone1

De OnePlus One is verder voorzien van zeer dunne schermranden en is er wifi, bluetooth, gps en ook 4g-ondersteuning aanwezig. Het is echter niet mogelijk om het toestel draadloos op te laden, ondanks dat de achterkant niet van metaal is gemaakt. Ook is er een led aanwezig om meldingen van notificaties te geven, waardoor de led bijvoorbeeld lichtblauw kleurt als je een nieuw Twitter-bericht hebt.

Verder beschikt de OnePlus One over een 13 megapixel-camera van Sony met een CMOS-sensor met zes lenzen. Er kan in 4K worden gefilmd en recentelijk gepubliceerde foto’s die door de OnePlus One zijn gemaakt, oogden prachtig. Daarnaast heeft het toestel twee flitsers aan de achterzijde en kun je met de 5 megapixel-camera aan de voorzijde uitstekende selfies maken.

oneplusone2

Het toestel komt beschikbaar in het wit en zwart, maar er zijn veel losse achterkantjes te verkrijgen die een andere look aan het toestel geven. Denk bijvoorbeeld aan hout, kevlar, denim, bamboe of carbon. De voorkant is eigenlijk alleen een scherm met capacitieve knoppen, waardoor je elk achterkantje aan de OnePlus One toe kunt voegen.

oneplus-achterkant

Ondanks dat de achterkant verwijderbaar is, kun je niet de accu vervangen. Een microSD-kaart toevoegen is ook niet mogelijk: je moet kiezen tussen de 16GB- of 64GB-versie

oneplus_one

De voorkant van de OnePlus One is voorzien van capacitieve knoppen: een terugknop, homeknop en optieknop. Deze zijn uit te schakelen via CyangogenMod, de firmware waar de OnePlus One op draait. Je kunt vervolgens de touchscreenknoppen zelf instellen, met bijvoorbeeld de multitaskknop in plaats van de optieknop.

Capacitieve knoppen maken het toestel een stuk groter en je raakt ze veelal per ongeluk aan. Daarnaast zijn de capacitieve knoppen niet zelf in te stellen en als je de touchscreenknoppen wilt gebruiken, neemt de rij met capacitieve knoppen alleen maar extra ruimte in.

CyanogenMod zal verder de updates van het toestel voorzien en OnePlus heeft een eigen skin over de populaire alternatieve Android-versie gegooid. Gebruikers kunnen de software van de OnePlus One ook aanpassen via thema’s.

oneplusone3

Een andere belangrijke eigenschap van de OnePlus-smartphone is het geluid. Het toestel heeft namelijk stereospeakers aan de onderzijde, een aspect dat volgens OnePlus geen ander toestel heeft. Het bekende audiomerk JBL heeft geholpen bij het ontwikkelen van de speakers. Daarmee gaat OnePlus HTC achterna, die zijn stereospeakers aan de voorzijde heeft geplaatst.

OnePlus One video

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus One krijgt een prijs van 269 euro en 299 euro voor respectievelijk de 16- en 64GB-versie. Het toestel is vooralsnog beperkt te koop en kopers moeten eerst een invite krijgen voordat ze de One kunnen kopen. Dit gebeurt via het forum van OnePlus.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu