De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe OnePlus 3T-update verhelpt definitief Play Store-problemen

Thomas Haenen
18 januari 2017, 10:42
1 min leestijd
Nieuwe OnePlus 3T-update verhelpt definitief Play Store-problemen

Bezitters van de OnePlus 3 en OnePlus 3T kunnen na het installeren van de OnePlus OxygenOS 4.0.2-update weer probleemloos de Play Store gebruiken. Andere problemen met wifi zijn nog niet opgelost.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus OxygenOS 4.0.2-update

OnePlus rolt de laatste weken in korte tijd veel updates uit. Na de introductie van de Android 7.0 Nougat-update volgde al snel een extra patch die enkele problemen moest oplossen. Vannacht is het bedrijf begonnen met de uitrol van OxygenOS 4.0.2 voor zowel de OnePlus 3 als 3T. Wederom worden er problemen aangepakt, maar nog altijd is niet alles opgelost.

OnePlus OxygenOS 4.0.2-update

Deze update biedt slechts één grote verbetering ten opzichte van OxygenOS 4.0.1, dat vorige week verscheen. Na het installeren kunnen gebruikers weer gewoon apps downloaden en installeren vanuit de Play Store. Na de uitrol van Android Nougat gaven sommige OnePlus-gebruikers aan dat de Play Store soms niet meer goed werkte. Dat zou nu verholpen moeten zijn.

Daarentegen niet opgelost zijn uitgebriede wifi-problemen. Bezitters van een OnePlus 3 of 3T kunnen soms op willekeurige momenten geen verbinding maken met hun wifi-netwerk. Wat er precies misgaat is niet helemaal duidelijk. OnePlus zegt op de hoogte te zijn van het probleem, maar pakt het pas met een toekomstige update aan. Wanneer die verschijnt is nog onbekend.

Ook de accuduur, die volgens vele gebruikers flink is teruggelopen sinds de uitrol van Android 7.0, wordt met de update nog niet aangepakt.

Lees ook: Opinie: Wat gaat er mis bij onePlus?

OxygenOS 4.0.2 wordt vanaf vandaag geleidelijk over-the-air uitgerold naar alle OnePlus 3 en 3T bezitters. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het enkele dagen duren voordat iedereen aan de beurt is.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu