De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus heeft het gehad met CyanogenMod, ontwikkelt eigen rom

Gijs Ettes
30 januari 2015, 8:52
2 min leestijd
OnePlus heeft het gehad met CyanogenMod, ontwikkelt eigen rom

Het lijkt erop dat OnePlus het heeft gehad met Cyanogen, het bedrijf dat de aangepaste Android-versie maakt die is gebaseerd op de code van AOSP. Eerstgenoemde  werkt aan een eigen rom genaamd OxygenOS.

Lees verder na de advertentie.

Meer over OxygenOS

Met OxygenOS, dat zal draaien op toekomstige smartphones van OnePlus, wil het bedrijf de afhankelijkheid van CyanogenMod verminderen. Het moet een simpele en ‘pure’ rom worden die niettemin erg licht en krachtig werkt. OnePlus zegt er het volgende over:

Zuurstof (Oxygen) is overal om ons heen. Het is een deel van ons en alles wat we doen. Het creëert het water dat valleien uithakt en bergen verzet. Het is op zichzelf een simpele en fundamentele bouwsteen. Maar als onderdeel van iets groters kan het – net als wij – verbazingwekkende dingen doen.

OnePlus One OxygenOS

Wat we precies kunnen verwachten van de rom is nog niet duidelijk en ook screenshots heeft OnePlus nog niet vrijgegeven. Wel zegt het bedrijf achter de populaire OnePlus One dat het op 12 februari aanstaande een tipje van de sluier gaat geven. Voor OxygenOS is OnePlus net als bij de One terug naar de tekentafel gegaan om iets unieks te kunnen neerzetten.

De rel tussen OnePlus en CyanogenMod

De slechte relatie tussen OnePlus en CyanogenMod heeft geleid tot de ontwikkeling van OxygenOS

We schreven er al eerder over: CyanogenMod is de laatste tijd niet bepaald positief in het nieuws gekomen. Zo noemde Kirt McMaster, de ceo van CyanogenMod, Google “een tiran die over Android waakt“ en gaf hij aan dat hij de samenwerking met de zoekgigant op z’n zachtst gezegd maar niets vond. Ook de relatie met OnePlus is slecht en dat heeft direct geleid tot de ontwikkeling van OxygenOS.

De reden hiervoor is dat CyanogenMod in India een exclusieve deal met fabrikant Micromax is aangegaan om smartphones met hun software te verkopen. India is juist een land dat belangrijk is voor OnePlus. Bovendien wilde Micromax een verbod op de verkoop van OnePlus One`s in India, maar dat werd later door de rechter afgewezen. OnePlus besloot daarop naar de rechter te stappen en na een verhitte mailwisseling tussen McMaster en OnePlus-oprichter Carl Pei gaf eerstgenoemde aan “onmiddellijk te willen stoppen met de ondersteuning voor OnePlus-apparaten.”

Gisteren  meldde The Wall Street Journal dat Microsoft 70 miljoen dollar (omgerekend 61,8 miljoen euro) heeft geïnvesteerd in Cyanogen. Er wordt gesuggereerd dat deze investering betekent dat diensten van Microsoft, zoals de Bing-zoekmachine, in de toekomst geïntegreerd worden in CyanogenMod.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu