OnePlus in de fout: seksistische selfie-prijsvraag leidt tot ophef

Redactie
13 augustus 2014, 13:02
1 min leestijd
OnePlus in de fout: seksistische selfie-prijsvraag leidt tot ophef
ladiesfirst

De OnePlus One is een gewild toestel: dat mag duidelijk zijn. Niet alleen onze actie waarmee je een OnePlus One invite kunt winnen (hij loopt nog tot vrijdag!) is enorm populair, ook op de fora van OnePlus wil iedereen een invite. De Chinese fabrikant en startup houdt daarom prijsvragen, maar opnieuw leidt een OnePlus prijsvraag tot veel commotie.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus One prijsvraag: seksistisch?

oneplusone-2

OnePlus vroeg vrouwelijke forumleden een selfie te plaatsten waarin zij het OnePlus-logo tonen, waarna mannelijke leden op die foto’s mogen stemmen welke zij het leukst vinden. “De 50 vrouwen met de meeste likes krijgen een invite en een t-shirt. Oh, en geen naakt”, aldus OnePlus. Aardig bedoeld, maar compleet seksistisch van aard.

Niet alleen waren er vrouwelijke OnePlus-leden die hun middelvinger opstaken in de betreffende selfie, veel media, andere forumleden en Twitter-gebruikers zorgen voor veel ophef rondom de OnePlus prijsvraag. Hoewel het leuk is bedacht van OnePlus om de vrouwen in de schijnwerpers te zetten – want die zijn vaak ondervertegenwoordigd in de techwereld -, is de manier waarop natuurlijk totaal ongepast.

Inmiddels heeft OnePlus zijn excuses aangeboden en de prijsvraag stopgezet.

Het is daarbij niet de eerste keer dat OnePlus in de fout gaat met een prijsvraag. Eerder vroeg OnePlus aan leden om hun oude smartphone kapot te maken met een hamer, het zogeheten ‘Smash Your Phone’. Velen vonden het onnodig dat er smartphones kapot moesten worden gemaakt, terwijl deze ook aan goede doelen konden worden gedoneerd.

OnePlus One videoreview

Lees meer over de OnePlus One

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu