De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus-ceo: ‘Verwacht meer Pro-smartphones met experimentele features’

Thomas Haenen
14 mei 2019, 19:17
2 min leestijd
Exclusief
OnePlus-ceo: ‘Verwacht meer Pro-smartphones met experimentele features’

We kunnen in de toekomst meer opvallende nieuwe features in OnePlus-smartphones verwachten, zo laat topman Pete Lau weten in gesprek met Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Grootse plannen voor OnePlus Pro-reeks

OnePlus introduceerde vandaag voor het eerst niet één, maar twee nieuwe smartphones tegelijk. Het bedrijf breidt zijn assortiment uit met de nieuwe OnePlus 7 Pro, een toestel met opvallende features zoals een 90 Hz-scherm. In een interview met Android Planet bevestigt OnePlus-topman Pete Lau dat we ook in de toekomst meer opvallende Pro-smartphones kunnen verwachten.

“De OnePlus 7 Pro is onze eerste stap in de wereld van cutting edge technology,” aldus Lau. Daarmee verwijst hij naar het 90 Hz-scherm van het toestel, dat negentig keer per seconde het beeld ververst en daardoor vloeiender en soepeler oogt. De technologie is nu slechts in een handjevol smartphones te vinden, vaak tegen een redelijke meerprijs. Met een vanafprijs van 709 euro is de 7 Pro dan ook de duurste smartphone die OnePlus ooit gemaakt heeft.

OnePlus Pro-reeks

Huidige reeks blijft bestaan

Fans van goedkopere OnePlus-smartphones hoeven dus niet bang te zijn dat hun toestellen vergeten worden. Lau bevestigde tegenover ons dat de twee reeksen in de toekomst naast elkaar blijven bestaan. “Het normale vlaggenschip beschikt straks over de beste technologie, en moet het beste bieden voor de grootste groep consumenten.” Met de Pro-reeks wil OnePlus echter een voortrekkersrol innemen en opvallende, nieuwe features als eerste introduceren.

“We zien de Pro-reeks als een plek waar we de nieuwste technologie als eerste kunnen proberen. Als deze features succesvol zijn, rollen we ze vervolgens uit naar onze andere smartphones,” vertelt Lau. Dat betekent dat het 90 Hz-scherm vrijwel zeker opduikt in een toekomstige ‘betaalbare’ OnePlus-smartphone, zoals de OnePlus 7T of OnePlus 8, mogelijke opvolgers van de OnePlus 7. Wil je de tech iets eerder in huis hebben, dan zul je voor nu wat dieper in de buidel moeten tasten.

“We zijn ontzettend trots op het 90 Hz-scherm van de OnePlus 7 Pro. In de toekomst kun je meer opvallende features in de Pro-reeks verwachten. Als die succesvol zijn, vinden ze later hun weg naar onze bestaande topreeks.” Goedkopere toestellen hoeven we overigens niet te verwachten: de topman gaf terloops aan dat OnePlus geen midrange-smartphones (toestellen van zo’n 200 tot 400 euro) in ontwikkeling heeft.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu