OnePlus-smartphones krijgen wel Android 8.1-update, maar geen Project Treble

Thomas Haenen
22 november 2017, 10:59
2 min leestijd
OnePlus-smartphones krijgen wel Android 8.1-update, maar geen Project Treble

De smartphones van OnePlus ondersteunen voorlopig geen Project Treble, zo laat de fabrikant weten. Dat kan in de toekomst gevolgen hebben voor de snelheid van updates.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus Project Treble-ondersteuning ontbreekt

Met de introductie van de OnePlus 5T worden oudere smartphones van het bedrijf niet vergeten. De OnePlus 3 en 3T krijgen beide een update naar Android 8.1, zo laat medewerker Adam Krisko weten op het forum van de fabrikant. Beide smartphones werden onlangs al bijgewerkt naar Android 8.0, maar de updates houden daar nog niet op. Krisko geeft niet aan wanneer Android 8.1 precies wordt uitgerold.

OnePlus Android Oreo-updates

Dat kan mogelijk nog even duren, want in het vragenuur maakte de medewerker ook bekend dat OnePlus voorlopig geen Project Treble ondersteunt. Treble is een belangrijk onderdeel van Android 8.0, dat het voor fabrikanten makkelijker maakt om hun smartphones te updaten. Drivers die de hardware aansturen, worden hiermee losgetrokken van de overige software. Zo hoeven deze niet meer bijgewerkt te worden, waardoor updaten een stuk minder tijdrovend is voor fabrikanten.

Lees meer: zo werkt Project Treble

Waarom OnePlus geen Treble ondersteunt, is niet bekend. Hoewel eerder dit jaar werd gesuggereerd dat bestaande Android-smartphones niet later van Treble-ondersteuning voorzien kunnen worden, bleek dat niet te kloppen. Zo zijn de oorspronkelijke Google Pixel-toestellen van Treble voorzien, en krijgt waarschijnlijk ook de Huawei Mate 9 uit 2016 er ondersteuning voor. Daarmee zijn deze smartphones in de toekomst verzekerd van snellere updates.

Android 8.0 (Oreo) voor OnePlus 5

Het is een opmerkelijk besluit, omdat juist OnePlus nog veel kan winnen qua snelheid. Hoewel de 3 en 3T nu bijgewerkt zijn, lopen de twee nieuwste smartphones van het bedrijf nog op Android Nougat. Een testversie van Android Oreo is binnen enkele weken voor beide smartphones beschikbaar, de definitieve versie volgt pas begin 2018. Daarmee loopt OnePlus achter op onder andere Sony en Huawei, die Oreo nu al hebben vrijgegeven voor hun nieuwste telefoons.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu