De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus stopt met het agressief sluiten van apps op de achtergrond

Rens Blom
11 september 2019, 14:56
2 min leestijd
OnePlus stopt met het agressief sluiten van apps op de achtergrond

OnePlus sluit apps niet langer af op de achtergrond om de accuduur van smartphones te verlengen. Het bedrijf kondigt de wijziging aan na klachten van gebruikers en app-ontwikkelaars. Apps werkten minder goed op de achtergrond, waardoor bijvoorbeeld notificaties niet altijd goed doorkwamen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus sluit apps niet meer af

In een blogpost op het OnePlus-forum schrijft een medewerker dat gebruikers zorgen hadden over OnePlus’ methode om apps op de achtergrond te sluiten. Die zorgen kwamen naar voren in een Open Ears-sessie in India, waar klanten in gesprek gingen met het team van OnePlus.

Naar aanleiding van de feedback van Indiase klanten, heeft OnePlus besloten te stoppen met het agressief sluiten van apps op de achtergrond. Dit wordt ook wel ram-management genoemd.

oneplus 7

Na een serie updates moet het ram-management minder agressief zijn. Het is niet bekend wanneer die updates verschijnen en of ze voor alle OnePlus-smartphones beschikbaar komen. Een woordvoerder van OnePlus laat desgevraagd weten dat de fabrikant hier nog geen informatie over kan delen.

OnePlus volgt Nokia

OnePlus wekt de indruk dat zijn besluit te danken is aan een kleine groep Indiase OnePlus-bezitters, maar dat is waarschijnlijk niet zo. Begin dit jaar lanceerde een bekende app-ontwikkelaar een website die inzichtelijk maakt welke smartphonemerken sleutelen aan het ram-management van het Android-besturingssysteem.

OnePlus staat op de derde plaats, wat betekent dat de fabrikant veel negatieve aanpassingen doet. Notificaties van apps komen niet altijd snel door en sommige apps werken niet goed op de achtergrond. Muziek kan zomaar stoppen of de navigatie sluit zichzelf af.

oneplus 6t voorraad

De website genereerde veel aandacht in de techwereld en leidde tot concrete veranderingen. Neem Nokia, dat op de eerste plek stond. De fabrikant startte al snel een onderzoek naar zijn ram-management.

In augustus maakte Nokia bekend dat zijn ram-management-software via een update gaat verwijderen. Dit tot vreugde van gebruikers en ontwikkelaars. Waarschijnlijk heeft OnePlus de ontwikkelingen rondom Nokia goed in de gaten gehouden.

OnePlus belooft meer verbeteringen

Naast een verbeterd geheugenverbruik belooft OnePlus meer veranderingen voor zijn smartphones. Die zijn vooral interessant voor meer technische gebruikers. De fabrikant gaat bijvoorbeeld sneller kernel sources beschikbaar stellen. Er komt ook meer aandacht voor alternatieve software voor OnePlus-toestellen die geen updates meer krijgen.

Een aantal ontwikkelaars van alternatieve software krijgt op dit moment OnePlus-smartphones voor testdoeleinden. OnePlus wil meer ontwikkelaars toestellen sturen en belooft dat dit ook sneller gebeurt. Dit in de hoop dat er meer verschillende softwareversies uitkomen voor technisch onderlegde gebruikers. Er komt ook een bug bounty-programma. Dit betekent dat OnePlus beveiligingsonderzoekers geld uitkeert als zij kwetsbaarheden in de software aantonen.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu