OnePlus gaat Swiftkey standaard met updates leveren

Redactie
4 februari 2015, 17:15
1 min leestijd
OnePlus gaat Swiftkey standaard met updates leveren

OnePlus, de maker van de goedkope high-end-smartphone One, en Swiftkey gaan een samenwerking aan, waardoor de toetsenbord-app van Swiftkey standaard met firmware-updates wordt meegeleverd.

Lees verder na de advertentie.

Dat melden OnePlus en Swiftkey woensdag. Swiftkey is de maker van de populaire toetsenbord-app die bij veel Android-gebruikers geliefd is. De app wordt bij de volgende firmware-update voor de One, die ook Android Lollipop brengt, met de software gebundeld. Deze update is CyanogenMod 12S.

Swiftkey biedt slimme tekstvoorspelling, corrigeert je fouten automatisch, biedt swipeopties om snel te typen en leert van jouw invoer.  Je kunt het keyboard bijvoorbeeld koppelen met je Google-account of sociale netwerken, zodat Swiftkey aan de hand van je mails, tweets en Facebook-berichten in druk van jouw schrijfstijl krijgt.

OnePlus Swiftkey-samenwerking levert kritiek op

swiftkey

De OnePlus Swiftkey-samenwerking levert echter ook de nodige kritiek op. Zo zijn OnePlus One-bezitters geïrriteerd omdat Swiftkey geheel gratis te downloaden is in Google Play, waardoor de noodzaak om de app met software te leveren een stuk minder groot wordt. Dit is anders als de app standaard enkele euro’s kost, en dat je Swiftkey vervolgens gratis krijgt bij een firmware-update.

Daarnaast wordt Swiftkey niet als standaard-toetsenbord ingesteld, en moet je ‘m nog handmatig activeren. Daarmee wordt Swiftkey eigenlijk gewoon als een extra app meegeleverd, waarvan gebruikers niet direct de meerwaarde zien. De app kan daarbij niet worden verwijderd, maar het is wel mogelijk om ‘m uit te schakelen. Dan verdwijnt ‘ie uit het app-overzicht, maar neemt Swiftkey nog wel ruimte in.

Download Swiftkey Keyboard in Google Play (gratis)

Laatste OnePlus-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu