De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

OnePlus hint naar aankondiging op 15 januari 2019: dit verwachten we

Thomas Haenen
3 september 2018, 14:43
3 min leestijd
OnePlus hint naar aankondiging op 15 januari 2019: dit verwachten we

OnePlus hint naar een grote aankondiging op 15 januari. Dat lijkt nog ver weg, maar wij speculeren vast over wat precies onthuld wordt. Is dit de OnePlus 6T, of toch iets anders?

Lees verder na de advertentie.

OnePlus-teaser 2019 blijft mysterieus

Op het Chinese sociale netwerk Weibo heeft OnePlus plots een mysterieuze teaser geplaatst, die hint naar aankondigingen op 15 januari 2019. De afbeelding toont de OnePlus 6 met de agenda-app open. Hoewel de tekst op de afbeelding in het Chinees is, is duidelijk dat 15 januari 2019 geselecteerd is. OnePlus is thuis in mysterieuze teasers, en ook deze afbeelding is waarschijnlijk een hint naar een nieuw apparaat. We hebben de vier meest waarschijnlijke aankondigingen op een rijtje voor je gezet.

1. Een (late) OnePlus 6T

De OnePlus 6T is op het eerste gezicht de grootste kanshebber. Immers, op elk toestel van de fabrikant verschijnt later ook een T-variant. De OnePlus 3 werd opgevolgd door de 3T, de 5 door de 5T en dus komt er na de OnePlus 6 ongetwijfeld ook een OnePlus 6T.

OnePlus-teaser 2019

Een aankondiging op 15 januari lijkt ons echter wel erg laat. Dat is namelijk een volle acht maanden na de introductie van de OnePlus 6. Tot nu toe volgt de T-variant steeds al na vier tot zes maanden. Begin 2019 is het alweer bijna tijd voor de OnePlus 7, zou je denken.

2. Een ander, nieuw toestel met 5G-ondersteuning

Daarom wordt gespeculeerd over een nieuw, derde OnePlus-toestel met ondersteuning voor 5G. Het snellere mobiel internet wordt vanaf eind dit jaar al aangeboden door een handjevol providers in een klein aantal landen. Smartphones die 5G ondersteunen zijn er echter nog maar nauwelijks, omdat er eigenlijk geen mobiele chipsets zijn die het ondersteunen.

De verwachting is dat die chipsets niet heel lang meer op zich laten wachten. Vanaf dan gaat het los: elk fabrikant wil natuurlijk klaar zijn voor de opvolger van 4G. Het gerucht gaat dat Oppo, onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus, hard werkt aan een eigen 5G-toestel, dat vanaf 2019 klaar is voor massaproductie. Als dat gerucht klopt, is het niet onwaarschijnlijk dat ook OnePlus zo’n smartphone in ontwikkeling heeft.

3. Samenwerking met een Amerikaanse provider

OnePlus is in Europa inmiddels aardig succesvol, maar in de Verenigde Staten breekt het bedrijf niet echt door. Veel Amerikanen kopen hun toestel dan ook niet los, maar in combinatie met een abonnement. Daarvoor moet een fabrikant echter wel samenwerken met een provider. Wellicht kondigt OnePlus zo’n samenwerking aan op 15 januari. Het gerucht gaat dat het bedrijf al langer in gesprek is met T-Mobile.

Aan de andere kant: waarom zou OnePlus een Amerikaanse deal aankondigen via Chinese sociale media? Dat OnePlus plannen heeft voor de Amerikaanse markt geloven we gerust. Maar dit evenement is waarschijnlijk voor iets anders.

4. Uitrol Android 9.0 (Pie)-update voor de OnePlus 6

Google heeft onlangs de definitieve versie van Android 9.0 (Pie) vrijgegeven. Het is nu aan fabrikanten om de nieuwe software aan te passen voor hun toestel. OnePlus claimt er dit jaar vaart achter te zetten. Het bedrijf laat er in ieder geval geen gras over groeien: een voorlopige versie van de software is al vanaf deze maand beschikbaar voor geïnteresseerde gebruikers.

Toch kan het nog wel even duren voor de Android 9.0-update voor iedereen beschikbaar is. Doorgaans wordt een update grondig getest en pas dan breed uitgerold. Een uitrol op 15 januari klinkt wel erg laat, maar het zou op zich nog kunnen.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's