De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update: OnePlus brengt zijn slimme tv in september uit

Rens Blom
21 augustus 2019, 11:59
2 min leestijd
Update: OnePlus brengt zijn slimme tv in september uit

OnePlus heeft de naam van zijn slimme tv aangekondigd en maakt ook het logo van de tv-serie bekend. Geruchten zeggen dat de televisiereeks eind september wordt onthuld, maar daar wil de fabrikant nog niets over kwijt.

Lees verder na de advertentie.

Update: OnePlus heeft bekendgemaakt dat zijn slimme tv in september wordt uitgebracht. Helaas verschijnt het apparaat dan alleen in India, maar OnePlus hoopt de televisie op een later moment ook in Europa uit te brengen.

OnePlus TV op komst

Slechts een dag na geruchten over de releasedatum en technische details van de OnePlus-tv’s, laat de fabrikant ook van zich horen. Een jaar geleden maakte OnePlus bekend dat het aan een tv werkt, en werd fans gevraagd een naam te verzinnen. Na elf maanden inzendingen bestuderen is het merk eruit: zijn eerste slimme televisie gaat de OnePlus TV heten.

De voor de hand liggende naam dekt de lading het beste, schrijft een OnePlus-medewerker op het forum. Volgens hem was het kiezen van een naam echter moeilijker dan we denken omdat er heel veel creatieve inzendingen waren.

OnePLus TV release

TV-logo oogt vertrouwd

Naast de naam van de televisieserie heeft OnePlus ook het bijbehorende logo onthuld. Je ziet ‘m hieronder. Wie bekend is met OnePlus, herkent het logo direct. Het vierkantje met de één en het plusje is namelijk OnePlus’ huidige logo voor smartphones. Daar staat nu de tekst ‘TV’ achter. OnePlus legt uit dat dit logo onmiddellijk duidelijk maakt dat je met een televisie van OnePlus te maken hebt.

OnePlus TV

Specificaties van de OnePlus TV

Nu de naam en het logo van de OnePlus TV officieel zijn, wachten potentiële kopers op de specificaties van de televisie. OnePlus houdt de lippen echter stijf op elkaar en zegt binnenkort met meer informatie te komen. Toch zijn er al wat details gelekt. Een technische aanvraag bij de bluetooth-organisatie SIG verklapt dat OnePlus tv’s maakt met led-schermen van ten minste 43 en 75 inch. Er lijken ook 55 en 65 inch modellen te komen. De 43 inch-tv komt alleen in India uit, terwijl het 75 inch-model alleen in de VS en China verschijnt.

Het is nog onduidelijk of er ook tv’s in Nederland op de markt komen. Een doorgaans betrouwbare telecominsider claimde gisteren dat er ook oled-tv’s in de maak zijn. Een oled-display levert een betere beeldkwaliteit en is daarom duurder dan led.

OnePlus schrijft in zijn aanvraag bij de SIG dat het een ‘unieke Android TV’ maakt. Het is niet duidelijk of de tv’s op Android TV draaien, de software van Google die je onder andere op smart-tv’s van Philips en Sony vindt. Mogelijk ontwikkelt OnePlus eigen, op Android-gebaseerde software. De fabrikant liet al eerder weten dat de televisie zonder afstandsbediening komt en goed samenwerkt met OnePlus-smartphones.

Blijf op de hoogte van de OnePlus TV door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu