Waarom OnePlus geen opvouwbare telefoon maakt, maar een slimme tv

Michel van 't Klaphek
15 april 2019, 19:29
2 min leestijd
Waarom OnePlus geen opvouwbare telefoon maakt, maar een slimme tv

OnePlus gelooft niet in opvouwbare smartphones. De techniek is leuk, maar voegt weinig toe. De Chinezen geloven daarentegen wel in een smart tv die je kunt besturen met je OnePlus-smartphone.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus tv op komst, geen opvouwbare smartphone

‘Opvouwbare smartphones zijn leuk, maar doen weinig bijzonders en dat zal nog wel een tijdje zo blijven.’ Het zijn de woorden van OnePlus-directeur Pete Lau. In gesprek met de Italiaanse website Repubblica legt hij zijn stellige mening uit, en vertelt hij waar het bedrijf mee bezig is.

Lau trapt af door te zeggen dat de opvouwbare techniek interessant is, maar niet voor smartphones. ‘Nu zijn de telefoons nog te dik wanneer je ze opvouwt. De techniek wordt pas echt interessant wanneer de schermen net zoveel ruimte innemen als een paar blaadjes papier’, zegt de directeur.

samsung galaxy fold preview

En hij kan het weten, want OnePlus is ruim een jaar bezig geweest met de schermen zo dun mogelijk maken, maar tevergeefs. ‘We hebben onze pijlen daarom op andere projecten gericht, zoals een OnePlus smart TV.’

Lees ook: Samsung Galaxy Fold preview: dubbel gevoel over vouwbare smartphone

OnePlus smart TV

‘Alhoewel, televisie is niet helemaal het goede woord’, legt Lau uit. ‘Het wordt een slim scherm dat met je OnePlus-telefoon geïntegreerd is, waardoor het een naadloos ecosysteem vormt. Een afstandsbediening gebruiken is bijvoorbeeld niet nodig en een beetje ouderwets.’

In het interview geeft Lau aan dat het scherm altijd klaar is voor gebruik, en dat laadtijden niet bestaan omdat hij direct reageert. Dankzij kunstmatige intelligentie gaat OnePlus inspelen op jouw schema, en weet het scherm bijvoorbeeld dat je dagelijks om 18:00 uur thuiskomt en dan de verwarming aanzet.

Uiteraard gebruikt OnePlus hiervoor een eigen stemhulp, en dus geen Google Assistent. Volgens Lau wordt de OnePlus smart tv betaalbaar, maar hij noemt geen prijskaartje of releasedatum.

Geen OnePlus-auto

Ook sluit Lau uit dat we in de toekomst in OnePlus-auto’s gaan rijden. ‘Nee, we willen geen auto bouwen want dat is veel te complex.’ Daarentegen denkt Lau er wel aan om het besturingssysteem voor voertuigen te maken, aangezien hij voorstander is van het Internet of Things-concept, waarbij steeds meer apparaten met elkaar verbonden zijn.

De OnePlus 7 zou op 14 mei gepresenteerd worden. Vermoedelijk kondigt het bedrijf dan ook een Pro-versie met 5G-internet aan. In Nederland hebben we hier voorlopig weinig aan, omdat het netwerk nog niet klaar is. Lees hier meer over de OnePlus 7.

Lees meer over over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu