Gerucht: OnePlus brengt slimme oled-tv in september uit

Michel van 't Klaphek
13 augustus 2019, 13:09
2 min leestijd
Gerucht: OnePlus brengt slimme oled-tv in september uit

OnePlus verraste eind vorig jaar vriend en vijand door een slimme tv te ontwikkelen. Deze OnePlus TV wordt 26 september officieel onthuld, waarna hij een paar dagen later in de winkels ligt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus TV release in september

Dat schrijft MySmartPrice op basis van informatie van Ishan Agarwal. Agarwal is een doorgaans betrouwbare telecominsider. De OnePlus TV zou tussen 25 en 30 september in de winkels komen te liggen. De officiële presentatie staat gepland op 26 september, maar de datum is nog niet officieel geboekt, aldus Agarwal.

Er zouden verschillende varianten van de OnePlus TV uitkomen. Naast het standaardmodel met lcd-display komt er ook een luxere versie met oled-scherm uit. Zo’n display laat kleuren natuurlijker zien en heeft een beter contrast. Bovendien zijn de zwart-wit-waarden beter.

OnePlus tv opvouwbare smartphone

Agarwal zegt verder dat de OnePlus TV in vier formaten verschijnt. Het instapmodel is 43 inch, maar je kunt ook kiezen voor 55 of 65 inch. Het grootste scherm is 75 inch groot. De OnePlus TV beschikt over bluetooth en draait op Android TV, het besturingssysteem speciaal voor slimme tv’s.

Volgens een document dat door OnePlus bij de producent van de schermen is ingediend, biedt de tv “een unieke Android TV-ervaring”, al is niet duidelijk wat hier precies mee wordt bedoeld. Mogelijk heeft OnePlus het besturingssysteem aangepast en voorzien van enkele unieke functies.

Over de OnePlus TV

Eerder dit jaar liet OnePlus-directeur Pete Lau al wat los over de nieuwe televisie. “Het wordt een slim scherm dat met je OnePlus-telefoon is geïntegreerd, waardoor het geheel een naadloos ecosysteem vormt”, zo zei hij toen. Ook gaf hij aan dat de OnePlus TV zonder afstandsbediening wordt geleverd.

Ook krijgt het scherm een eigen slimme assistent. Deze moet vergelijkbaar werken met de Google Assistent, maar is veel visueler ingesteld omdat je ‘m via het scherm moet bedienen. Blijf op de hoogte van de OnePlus TV door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu