OnePlus verrast: fabrikant komt volgend jaar met smart tv

Wouter Nijsen
17 september 2018, 9:31
2 min leestijd
OnePlus verrast: fabrikant komt volgend jaar met smart tv

OnePlus focuste zich vooralsnog op het maken van high-end Android-smartphones en bijhorende accessoires, maar gaat ook andere apparaten maken. Het bedrijf wil de woonkamer veroveren met de OnePlus TV, zo laat ceo Pete Lau weten op het forum van de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus TV in de maak

Volgens Lau is het maken van een smart tv een grote, maar logische stap voor OnePlus. De ceo geeft aan dat het bedrijf door de jaren heen veel ervaring heeft opgebouwd met acht high-end smartphones en de OxygenOS-skin. In het bericht gaat Lau niet in op specifieke features van de OnePlus TV, hij geeft in een interview met Business Insider wel aan dat het bedrijf van plan is een slimme assistent in te bouwen. Deze moet vergelijkbaar werken als de Google Assistent en Alexa, maar is logischerwijs visueler ingesteld.

Smart tv krijgt slimme assistent

De assistent moet het makkelijk maken om foto’s en video’s naar de smart tv te streamen, maar kan ook handige informatie op het scherm toveren. Hierbij kun je denken aan gebeurtenissen in je agenda en bijhorende vertrektijden. De OnePlus TV bevindt zich nog in vroege ontwikkelingsfases, maar moet volgend jaar op de markt verschijnen. Lau vertelt dat software-updates na de release het apparaat verder zullen uitbreiden en verbeteren.

OnePlus 6T

Vooralsnog richt het bedrijf zich eerst op zijn aankomende smartphone, die hoogstwaarschijnlijk de OnePlus 6T heet. De fabrikant heeft al enkele details over het toestel losgelaten, zoals het feit dat er een vingerafdrukscanner achter het scherm zit. Het scherm van het toestel licht op als er een vinger wordt gedetecteerd. Vervolgens scant een beeldsensor je vingerafdruk. Komt die scan overeen met de vinger die opgeslagen is, dan wordt de telefoon ontgrendeld.

Daarnaast maakte OnePlus bekend dat de telefoon geen hoofdtelefoonaansluiting meer heeft, maar headsets via bluetooth of de meegeleverde usb-c-adapter aangesloten worden. Ook wordt gesproken over een driedubbele camera achterop en kleinere notch. De aankondiging vindt mogelijk op woensdag 17 oktober plaats, al is dit nog niet bevestigd.

Blijf op de hoogte van de OnePlus TV en OnePlus 6T door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu