De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus Two krijgt koelere Snapdragon 810-chip

Gijs Ettes
18 juni 2015, 9:15
1 min leestijd
OnePlus Two krijgt koelere Snapdragon 810-chip

De OnePlus Two, het aankomende topmodel van de Chinese fabrikant, wordt aangedreven door een Snapdragon 810-chip van Qualcomm. Die moet echter niet oververhit raken, zoals bij andere smartphones die de chip gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen oververhittingsproblemen bij OnePlus Two’

Op haar forum laat OnePlus weten dat de Two is voorzien van een verbeterde versie van de Snapdragon 810-chip, die ‘koeler dan ooit’ werkt. Niet geheel onbelangrijk, aangezien de chip bij de Sony Xperia Z3 Plus en HTC One M9 voor de nodige problemen zorgt. De Z3 Plus wordt zelfs zo heet dat apps als de camera na enkelen minuten automatisch afsluiten om te voorkomen dat er schade optreedt aan de interne hardware.

oneplus two

Ondanks dat heeft OnePlus voor de Snapdragon 810 gekozen, aangezien de chip een goede balans biedt  tussen prestaties en energieverbruik. Met Qualcomm is samengewerkt om de chip te verbeteren en te optimaliseren voor de software en overige OnePlus Two hardware. Die optimalisaties moeten voorkomen dat de smartphone te heet wordt.

Beetje bij beetje worden meer specificaties van de Two bekendgemaakt. Het toestel zou verder voorzien zijn van 3GB aan werkgeheugen, een 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie en een vernieuwde 13 megapixel-camera. Het toestel draait op het door OnePlus ontwikkelde OxygenOS, dat is gebaseerd op Android.

De OnePlus Two wordt naar verwachting volgende maand onthuld en zou een prijskaartje krijgen die aanzienlijk hoger is dan zijn voorganger, de OnePlus One.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu