De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

4 zaken die je moet weten over de opvolger van de OnePlus One

Gijs Ettes
25 november 2014, 9:30
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over de opvolger van de OnePlus One

De OnePlus One zorgde voor heel wat opschudding toen hij enkele maanden geleden werd geïntroduceerd. Een opvolger in de vorm van de OnePlus Two kon niet uitblijven en wij zetten 4  zaken op een rijtje die nu al zijn gelekt.

Lees verder na de advertentie.

1. Hogere prijs

De opvolger van de OnePlus One gaat vermoedelijk OnePlus Two heten. Tot zover geen verrassingen. Wel opvallend is dat de prijs van de smartphone een stukje hoger wordt dan die van zijn voorganger. Waar de OnePlus One met een invite vanaf 269 euro was aan te schaffen, ligt de prijs van de OnePlus Two waarschijnlijk rond de 500 dollar. In euro’s en inclusief btw zou de adviesprijs dan uitkomen op 500 euro, bijna twee keer zoveel dus.

2. Betere specs

Dat de OnePlus Two (veel) betere specs heeft dan zijn voorganger lijkt voor de hand te liggen. OnePlus geeft nog geen details prijs over de hardware van het toestel, maar zegt wel dat het op dit gebied nog “enkele verrassingen in petto heeft”. Wat die precies zijn, is onduidelijk. Onze verwachting is in ieder geval dat de OnePlus Two over een scherper display, een 64-bits processor, minstens 3GB aan werkgeheugen en 32/64GB aan opslagruimte beschikt. Ook kunnen we ons voorstellen dat de smartphone draait op de nieuwste versie van CyanogenMod.

3. Meer personalisatie-opties

Geruchten gaan dat de OnePlus Two meer opties biedt voor wat betreft personalisatie. Mogelijk kun je kiezen uit meer verschillende soorten behuizingen, zodat het toestel bijvoorbeeld een achterkantje van hout, denim of kevlar heeft. Voor de eerste OnePlus-smartphone was tijdelijk een bamboecover verkrijgbaar, maar deze wordt inmiddels niet meer verkocht. Waarschijnlijk komt hier bij de OnePlus Two verandering in, zodat je diverse covers hebt om het toestel een andere look  te geven.

4. Release in 2015, betere  levering

Eind september gaven twee medewerkers van OnePlus aan dat het nieuwe toestel in de zomer van 2015 moet verschijnen. Waarschijnlijk wordt de Two in het begin ook weer alleen verkrijgbaar op uitnodiging, om zo leveringsproblemen te voorkomen. Bij de OnePlus One ging het nodige mis, waardoor veel potentiële kopers afhaakten.

“Het is allemaal niet gegaan zoals gepland. Terugkijkend hadden we vraag naar de OnePlus One zwaar onderschat en ons team kon de enorme (groeiende) vraag niet aan”, aldus OnePlus. De afgelopen tijd heeft het bedrijf veel nieuwe krachten aangenomen, zodat  de levering van de OnePlus Two een stuk soepeler moet gaan.

Het laatste nieuws over OnePlus

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu