De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus verbetert updatebeleid: meer updates voor dure telefoons

Wouter Nijsen
2 juli 2021, 16:44
2 min leestijd
OnePlus verbetert updatebeleid: meer updates voor dure telefoons

OnePlus komt met goed nieuws, want het bedrijf belooft zijn duurste smartphones langer van Android-updates te voorzien. In dit artikel lees je hoe het verbeterde updatebeleid eruitziet.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus-updatebeleid wordt beter

OnePlus gaat zijn duurste toestellen langer ondersteunen met software-updates, zo maakt het bedrijf bekend op zijn officiële forum. Het verbeterde updatebeleid is vooral goed nieuws voor gebruikers van bijvoorbeeld de OnePlus 9 of 9 Pro. Deze toestellen ontvangen voortaan drie grote Android-updates: naar Android 12, 13 en 14. Daarnaast belooft OnePlus vier jaar lang beveiligingspatches uit te rollen.

OnePlus 9 Pro

Voorheen zeie de fabrikant high-end smartphones twee grote Android-updates te geven en drie jaar aan beveiligingspatches uit te brengen. Het nieuwe updatebeleid geldt ook voor de OnePlus 8, OnePlus 8T en OnePlus 8 Pro van vorig jaar. Voor oudere telefoons, zoals de OnePlus 7 (Pro) geldt het eerdere updatebeleid.

  • High-end smartphones (OnePlus 8 en nieuwer): drie Android-versie-updates, vier jaar beveiligingsupdates
  • OnePlus Nord en Nord CE: twee Android-versies-updates, drie jaar beveiligingsupdates
  • OnePlus Nord N10 5G en Nord N100: één Android-versie-update, drie jaar beveiligingsupdates

Goedkopere toestellen van OnePlus, zoals de Nord en Nord CE, gaan er helaas niet op vooruit. Deze toestellen krijgen gegarandeerd twee Android-versie-upgrades en drie jaar lang beveiligingspatches. Voor de meest betaalbare telefoons belooft OnePlus een jaar langer Android-beveiligingsupdates uit te brengen. Hierdoor kunnen gebruikers langer met hun toestel doen. In het overzicht hierboven vatten we alle informatie samen.

OnePlus en Android-updates

OnePlus zegt dat het verbeterde updatebeleid mogelijk is doordat het bedrijf nauwer samenwerkt met Oppo. OnePlus en Oppo zijn onderdeel van hetzelfde moederbedrijf en maakte onlangs bekend meer samen te gaan werken. Bij de aankondiging werd al gehint dat de ‘samenvoeging’ een positief effect zou hebben op de software van OnePlus.

De afgelopen tijd hebben meerdere fabrikanten hun updatebeleid verbeterd. Zo geeft Samsung veel van zijn toestellen vier jaar beveiligingsupdates, waarbij het ook gaat om betaalbare telefoons. Samsung doet het daarmee iets beter dan OnePlus, want ook goedkopere toestellen (zoals de Galaxy A52 en A72) krijgen drie Android-versie-updates. De Galaxy A52 is qua prijs vergelijkbaar met de OnePlus Nord-telefoons.

Nokia geeft een aantal telefoons drie jaar aan grote en kleine Android-updates. De Nokia X20 en X10, die sinds kort in Nederland te koop zijn, worden extra lang ondersteund.

Het laatste nieuws over OnePlus:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 9 5G
OnePlus 9 5G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu