De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google: usb-c-kabel OnePlus schadelijk voor andere toestellen

Redactie
16 november 2015, 11:15
1 min leestijd
Google: usb-c-kabel OnePlus schadelijk voor andere toestellen

De Chinese smartphonemaker OnePlus brengt naast smartphones ook accessoires op de markt. Het bedrijf verkoopt onder meer een usb-c-kabel, die mogelijk schade  toebrengt als hij wordt gebruikt met andere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Schade door OnePlus usb-c-kabel

oneplus usb-c-kabel

OnePlus is tot op heden één van de weinige fabrikanten die een smartphone met een usb-c-poort op de markt heeft gebracht. Na de  OnePlus 2  zijn er echter nog twee toestellen met een dergelijke poort verschenen in de vorm van de Nexus 5X en Nexus 6P.

De gebruik van de usb-c-kabel van OnePlus kan echter schade aanbrengen aan deze toestellen, maar ook aan de Chromebook Pixel.  Dat zegt Benson Leung, softwaretechnicus bij Google.  De kabel kan  wel gewoon gebruikt worden met OnePlus’ eigen toestel.

De oorzaak is dat  de kabel van OnePlus niet overweg kan  met de oplaadpoort  van andere toestellen. Volgens Leung gebruikt OnePlus namelijk een verkeerde identifier; in plaats van de ‘default usb power’ zijn de kabels uitgerust met een ‘3A identifier’. Overweeg je om bij OnePlus een reservekabel te bestellen voor je Nexus-toestel of een ander apparaat met usb-c, dan wordt dat sterk afgeraden.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu