De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Cyanogen-ceo: OnePlus zou zonder ons maar één smartphone verkopen

Redactie
30 april 2015, 11:31
2 min leestijd
Cyanogen-ceo: OnePlus zou zonder ons maar één smartphone verkopen

Cyanogen-ceo Kirt McMaster is zo zeker van het succes van zijn alternatieve Android-versie, dat hij van mening is dat het hoge aantal verkochte OnePlus One‘s puur aan CyanogenMod is te danken.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt McMaster (links op de foto) tijdens de  Global Mobile Internet Conference in het Chinese Peking, aldus  PC World. Daarmee geeft McMaster opnieuw af op OnePlus, waar hij zich al eerder negatief in de media over heeft uitgelaten. De ruzie begon bij een e-mailconversatie  tussen McMaster en OnePlus-oprichter Carl Pei over een exclusieve Cyanogen-deal in India met fabrikant Micromax.

Cyanogen heeft in India een exclusieve deal met fabrikant Micromax, die goedkope Android-smartphones produceert. India is echter een belangrijk land voor OnePlus. Toen de Chinese start-up in India zijn One wilde uitbrengen, kreeg het een rechtszaak van Micromax aan z’n broek. Het moment dat OnePlus McMaster hierop aansprak, zei de Cyanogen-ceo dat hij de samenwerking met OnePlus “onmiddellijk” wilde stoppen. Mogelijk  is CyanogenMod 12.1S daarom de laatste Cyanogen-firmware voor de OnePlus.

Cyanogen-ceo: OnePlus verkoop komt door ons

Nu heeft McMaster zich uitgelaten over de verkoop van OnePlus binnen de internationale markt, zoals in Nederland en België. “Zonder CyanogenMod zou OnePlus ongeveer één smartphone in de internationale markt hebben verkocht. Ze hebben hun merk gebouwd op Cyanogen”, aldus McMaster. En hoewel hij een punt heeft – OnePlus maakte voordat de One werd uitgebracht enorm veel kabaal over de samenwerking met CyanogenMod  -, heeft Cyanogen ook enorm geprofiteerd van alle  mensen die via OnePlus in aanraking met hun software zijn gekomen.

oneplus one ap newsflash

OnePlus maakt zich al op voor de breuk met Cyanogen. Zo heeft het zijn eigen Android-variant OxygenOS  aangekondigd, dat wordt gebouwd met behulp van zes ontwikkelaars van één van de beste custom roms voor Android; Paranoid Android. OxygenOS is inmiddels te downloaden en installeren op je OnePlus One.

Laatste nieuws over Cyanogen

Bron: PC World
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu