Vroege versie CyanogenMod 13 beschikbaar voor OnePlus X

Wouter Nijsen
25 april 2016, 10:40
2 min leestijd
Vroege versie CyanogenMod 13 beschikbaar voor OnePlus X

Goed nieuws voor gebruikers van de OnePlus X. Het is mogelijk om een vroege versie van CyanogenMod 13, dat is gebaseerd op Android 6.0, te installeren op het toestel.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus X CyanogenMod 13

Op een downloadpagina van Cyanogen is de eerste versie van CyanogenMod 13 verschenen voor de OnePlus X. Dit betekent dat het toestel officiële ondersteuning krijgt voor de alternatieve Android-versie. Omdat het gaat om een zogeheten nightly, is de software nog onstabiel bevat hij nog fouten. Waarschijnlijk wordt in de komende maanden de uiteindelijke versie van CyanogenMod 13 voor de OnePlus X uitgebracht. De testversie weegt circa 300MB en is via deze link te downloaden, waarna je de software op het toestel kunt flashen. De OnePlus X draait uit de doos op OxygenOS 2.2, dat is gebaseerd op Android 5.1.1 (Lollipop).

Cyanogen investering

CyanogenMod is verreweg de populairste alternatieve Android-versie (of custom rom). De software lijkt erg op het stock-Android van Nexus-toestellen, maar biedt meer functies. De OnePlus One was standaard voorzien van CyanogenMod, maar door onenigheid met Cyanogen stapte OnePlus met de OnePlus 2 over naar OxygenOS, dat ook is gebaseerd op Android. Met de Wileyfox Swift en Storm zijn er nog wel toestellen die standaard op CyanogenMod draaien.

Meer over de OnePlus X

De OnePlus X is de derde smartphone van OnePlus en werd vorig jaar oktober aangekondigd. Met een adviesprijs van 269 euro is het tevens het goedkoopste OnePlus-toestel, dat wel is voorzien van krachtige hardware. Zo beschikt het over een Snapdragon 801-chip met quadcore-processor, 3GB RAM en 16GB opslagruimte. Het 5 inch-scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en foto`s worden gemaakt met de 13 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde.

De verwachting is dat later dit jaar de OnePlus 3 wordt aangekondigd, waarbij de onthulling  hoogstwaarschijnlijk in juni plaatsvindt. Volgens de laatste geruchten beschikt het toestel over een Snapdragon 820-chip, 4GB RAM, 32GB opslag en een 5,5 inch-full-scherm.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus X
OnePlus X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu