OnePlus X onthulling waarschijnlijk op 29 oktober
Gijs Ettes

In een teaser hint OnePlus naar de aankondiging van de OnePlus X op 29 oktober. Het nieuwe toestel van de Chinese telefoonmaker beschikt naar verwachting over een 5 inch-scherm (full-hd) en midrange specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus X onthulling: dit weten we al

De afgelopen weken zijn de nodige details over de OnePlus X uitgelekt, maar wanneer het toestel zou worden onthuld, was nog onduidelijk. Een tweet van de fabrikant lijkt erop te wijzen dat de presentatie op 29 oktober in Londen plaatsvindt. De X wordt een slag kleiner en goedkoper dan de OnePlus 2, het vlaggenschip dat onlangs verscheen en is voorzien van  iets mindere specs. Zo gaan geruchten dat de telefoon beschikt over een Snapdragon 801- of een MediaTek Helio X10-chip. Verder zou er 2 of 3GB aan werkgeheugen aan boord zijn en een 2450 mAh-accu.

Verder zou de OnePlus X voorzien zijn van twee camera’s met 13 en 8 megapixels, 4G-ondersteuning en – in tegenstelling tot de OnePlus 2 – een nfc-chip voor contactloos betalen. De prijs van het toestel bedraagt naar verwachting rond de 250 dollar, wat omgerekend neerkomt op net geen 220 euro. De goedkoopste variant van de OnePlus 2 kost 339 euro.

Qua design heeft het nieuwe toestel van OnePlus wat weg van de iPhone 4S, met een rechthoekig design en een frame van metaal. Het toestel heeft echter wel een groter scherm dan Apples vlaggenschip uit 2011. Over de naam van de OnePlus X bestonden eerder nog twijfels: zo gingen eerder geruchten dat het toestel ‘OnePlus Mini’ zou gaan heten.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.