Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Betaalbare OnePlus Nord komt eraan: deze 8 dingen weten we al – update

Michel van 't Klaphek
30 juni 2020, 14:12
5 min leestijd
Betaalbare OnePlus Nord komt eraan: deze 8 dingen weten we al – update

Goedkoper, zes camera’s en een ijzersterke prijs-kwaliteitsverhouding. De verwachtingen rondom het betaalbare instapmodel van OnePlus zijn torenhoog. In dit artikel zetten we de acht meest betrouwbare OnePlus Nord-geruchten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus Nord-geruchten: 8 dingen die we al (denken te) weten

Update 01-07-2020 16.00
OnePlus heeft in een interview met Techradar enkele specificaties en de prijs van de OnePlus Nord bevestigd. Het onderstaand artikel is hierop aangepast.

Update 30-06-2020 14.10
OnePlus heeft via een persbericht bevestigd dat de fabrikant komt met een nieuwe productlijn: de OnePlus Nord. Volgens OnePlus krijgen zo meer gebruikers toegang tot de premium ervaring van de fabrikant. Verdere details over prijzen, varianten of release zijn nog niet bekendgemaakt.

OnePlus Nord

Ook heeft OnePlus een speciale pre order-pagina in het leven geroepen, maar ook daar zijn nog geen extra details te vinden. Op 1 juli 2020 is het toestel in zeer beperkte mate te bestellen via deze website. Vanaf 15 juli moet het toestel breder beschikbaar zijn. Tot slot wordt er opgeroepen om het OnePlus.Nord-account te volgen op Instagram.

Origineel bericht 26-06-2020 15.44
Let op: de meeste informatie in dit artikel is gebaseerd op onbevestigde informatie. Het gaat om geruchten. De nieuwtjes zijn afkomstig van betrouwbare insiders uit het telefoonwereldje, maar dus nog niet allemaal door OnePlus zelf bevestigd.

Of alle onderstaande OnePlus Nord-geruchten kloppen, moet dus nog blijken. De renders in dit artikel blijken van een prototype te zijn van het toestel en geven daardoor geen juiste indruk van het aankomende toestel.

1. Geen OnePlus 8 Lite of OnePlus Z maar OnePlus Nord

Ten eerste de naam. Lange tijd dachten we dat OnePlus het instapmodel tijdens de onthulling van de OnePlus 8 (Pro) zou aankondigen. Het leek daarom logisch dat het toestel “Lite” zou gaan heten. Inmiddels weten we dat OnePlus op 14 april 2020 alleen de OnePlus 8 en 8 Pro aankondigde. Er werd met geen woord gerept over de OnePlus 8 Lite. Inmiddels heeft het bedrijf bevestigd dat ze de naam OnePlus Nord gaan hanteren, maar wel voor een hele nieuwe lijn van smartphones.

OnePlus Nord

2. Plat scherm voor de OnePlus Nord

De OnePlus Nord is meermaals opgedoken in renders, schetsen en concepten. We verwachten daarom dat het toestel een 6,55 inch-lcd-scherm krijgt dat vrijwel de hele voorkant inneemt. Aan de onderkant van toestel is een ‘kin’ (schermrand) zichtbaar. In tegenstelling tot de 8 en 8 Pro schijnt de OnePlus Nord een plat scherm te krijgen.

Verder zou de OnePlus Nord een 90Hz-ververssnelheid hebben. Dit houdt in dat het scherm 90 keer per seconde ververst, 30 keer vaker dan de gemiddelde telefoonververssnelheid van 60Hz. De 90Hz-ververssnelheid kennen we van eerdere OnePlus-telefoons, zoals de 7 Pro en 7T Pro. Zo’n hoge ververssnelheid levert soepele beelden op, wat je vooral merkt tijdens het scrollen.

OnePlus Nord-cases

3. Klaar voor 5G

Veel voor weinig. Dat lijkt de slogan van de OnePlus Nord te worden. OnePlus heeft bevestigd dat de OnePlus Nord wordt aangestuurd door een Snapdragon 765-chip. Deze is minder krachtig dan de Snapdragon 865, het kloppend hart van bijvoorbeeld de OnePlus 8, maar snel genoeg voor de meeste mensen.

Bovendien ondersteunt deze chipset 5G-internet. De opvolger van 4G is inmiddels gedeeltelijk in Nederland geactiveerd, al krijg je voorlopig nog niet de volledige ervaring. De Snapdragon 765-chip wordt geholpen door minstens 8GB werkgeheugen en 64GB opslag, zo blijkt uit meerdere benchmarks. Of die benchmarks kloppen, is nog niet te zeggen.

4. Vier camera’s op achterkant

Over het camera-systeem van de OnePlus Nord is nog een hoop onduidelijk. Verwacht wordt echter dat het toestel ongeveer dezelfde lijn als de OnePlus 8 Pro gaat volgen qua opzet. Dit toestel heeft een viervoudig camerasysteem achterop met een 48 megapixel-hoofdcamera. Deze wordt bijgestaan door een 16 megapixel-groothoeklens, zoomlensje en 2 megapixel-macrocamera. Die laatste gebruik je voor het maken van close-up-foto’s.

OnePlus heeft zelf in een interview met Techradar aangegeven dat de Nord een ‘vlaggenschip-camera naar het midrange-prijssegment’ brengt. Dat schept hoge verwachtingen, maar officiële details ontbreken nog.

OnePlus Nord

5. Eerste OnePlus met dubbele frontcamera

Voor de frontcamera van hun toestellen gebruikt OnePlus al een tijd een 16 megapixel-variant. De aankomende Nord-smartphone krijgt naar verluidt echter een dubbele frontcamera. Daarbij gaat het om een hoofdcamera die plaatjes schiet van 32 megapixel.

Met de tweede selfiecam schiet je plaatjes in een wijdere hoek van maximaal 8 megapixel. Qua plaatsing zou OnePlus een pilvormige inkeping aanhouden in de linker bovenhoek, net zoals bij de Huawei P40-serie.

6. Android 10 uit de doos

Hoogstwaarschijnlijk draait de OnePlus Nord uit de doos op Android 10. Daaroverheen zit OxygenOS, OnePlus’ eigen softwareschil. Deze Android-skin is geliefd door velen. Ook wij zijn zeer te spreken over OxygenOS, omdat het heel erg op de kale versie van Android lijkt.

Later dit jaar brengt Google Android 11 uit. Deze update rolt op den duur waarschijnlijk ook voor de OnePlus Nord uit. Ook zijn opvolger, Android 12, pakt hij volgens geruchten gewoon mee.

oneplus 8 lite renders

7. Prijskaartje: terug naar de basis

De eerste OnePlus-telefoon heette toepasselijk de OnePlus One. Het toestel profileerde zichzelf als “flagship killer”. Op basis van specificaties was de One een vlaggenschip, maar qua prijskaartje eerder een goedkope middenklasser. In de loop der jaren werden OnePlus-telefoons echter steeds duurder, met als voorlopig hoogtepunt de OnePlus 8 Pro, die 899 euro kost.

Met de OnePlus Nord lijkt het Chinese bedrijf terug naar haar roots te gaan. OnePlus heeft tegenover Techradar aangegeven dat het toestel in Europa 499 euro gaat kosten. De Nord verschijnt ook in Nederland.

8. Presentatie op 21 juli 2020

We gaan deze vermeende OnePlus Nord zien op 21 juli. Dat is bekendgemaakt via een nieuw Instagram-kanaal van de fabrikant.

OnePlusLiteZThing

Blijf op de hoogte

De redactie van Android Planet volgt alle nieuwtjes en geruchten rondom het mysterieuze OnePlus-toestel op de voet. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor onze wekelijkse en/of dagelijkse nieuwsbrief, houd de site in de gaten of download de gratis Android Planet-app op je smartphone. Op die manier(en) ben je als eerste op de hoogte van alles over de OnePlus Nord.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Nord
OnePlus Nord

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu