De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

OnePlus 7 wordt weer duurder dan voorgangers

Thomas Haenen
23 april 2019, 10:33
3 min leestijd
OnePlus 7 wordt weer duurder dan voorgangers

De OnePlus 7 wordt wederom duurder dan zijn voorgangers, zo bevestigt OnePlus-topman Pete Lau in een interview. Wel wordt de nieuwe OnePlus 7 Pro uitgerust met een ‘ongekend goed’ nieuw scherm.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 prijs ligt wederom hoger

Vrijwel ieder nieuw OnePlus-toestel is iets duurder dan het vorige model, en dat zal ook dit jaar weer het geval zijn. Dat zegt OnePlus-ceo Pete Lau in een interview met The Verge. Een precieze prijs noemt hij nog niet. Aangezien de OnePlus 6T adviesprijs zo’n 559 euro is, kost dit nieuwe model vermoedelijk bijna 600 euro.

OnePlus begon vijf jaar geleden als een echte prijsvechter. De OnePlus One had in 2014 een adviesprijs van minder dan 300 euro, en was daarmee veel goedkoper dan de concurrentie. Sindsdien kruipt de prijs langzaam omhoog, waardoor het bedrijf nu toch in het vaarwater van die concurrentie zit. Zo kun je voor 600 euro ook al de Xiaomi Mi 9 of Samsung Galaxy S10e in huis halen. Volgens OnePlus zelf is niet de prijs, maar ‘ongekende snelheid’ het sterkste punt van het bedrijf.

OnePlus 7 prijs

Wat voor verbeteringen de OnePlus 7 precies biedt, is nog onbekend. Waarschijnlijk is de smartphone in ieder geval uitgerust met vlottere hardware en een verbeterde camera. Het toestel wordt waarschijnlijk snel aangekondigd: bronnen spreken over een aankondiging in mei. Lau houdt in het interview de kaken stijf op elkaar, en laat nog niets weten over de aankondigingsdatum.

OnePlus 7 Pro nóg duurder, maar met nieuw scherm

Ook bevestigt Lau dat het bedrijf aan een tweede variant werkt, de OnePlus 7 Pro. Dit model krijgt een prijs vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S10, Huawei P30 Pro en Apple iPhone XS, aldus Lau. Een precieze prijs noemt hij niet, maar aangezien die smartphones zo’n 900 tot 1200 euro kosten, is het aannemelijk dat ook de OnePlus 7 Pro een adviesprijs van bijna 1000 euro krijgt.

Daar staan wel enkele opvallende specificaties tegenover. Zo wordt de OnePlus 7 Pro uitgerust met een verbeterd scherm. Lau belooft dat het scherm “snel en soepel herdefinieert”, en zegt dat hij er zelf van onder de indruk was. Details noemt hij niet, maar waarschijnlijk gaat het om een scherm met een hogere verversratio.

Op de meeste smartphones heeft het scherm een verversratio van 60Hz. De OnePlus 7 Pro krijgt volgens bronnen echter een 90Hz-scherm. Het beeld wordt dan negentig keer per seconde ververst. Daarvoor is iets meer kracht vereist, maar het zorgt wel voor beelden die net wat soepeler zijn dan het menselijk oog gewend is. Onder andere de iPad Pro en gamingsmartphones als de ASUS ROG Phone hebben ook zo’n hogere ververssnelheid. De OnePlus 7 Pro zou de eerste ‘gewone’ smartphone zijn met de nieuwe beeldtechniek.

Van de OnePlus 7 Pro verschijnen overigens twee versies. Eén model wordt uitgerust met 5G-ondersteuning. Hoewel het één van de eerste 5G-smartphones is, gaat OnePlus die feature maar beperkt belichten. OnePlus is zich ‘bewust’ van de beperkte beschikbaarheid van 5G. Zo is het eerste Nederlandse 5G-netwerk waarschijnlijk pas in 2020 beschikbaar, en duurt de uitrol ook in andere landen nog wel even.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu