De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OneUI 2.0-update bevat aanwijzingen nieuwe functies voor camera en batterij

Colin Baak
3 januari 2020, 12:54
2 min leestijd
OneUI 2.0-update bevat aanwijzingen nieuwe functies voor camera en batterij

De OneUI 2.0-schil is te vinden op smartphones van Samsung die al op Android 10 draaien. Nu zijn er aanwijzingen gevonden over nieuwe functies die in de toekomst misschien wel worden toegevoegd aan deze Androidskin.

Lees verder na de advertentie.

OneUI 2.0 en aanwijzingen nieuwe functies

De knappe koppen van XDA-Developers hebben een zogenaamde apk teardown uitgevoerd bij een OneUI 2.0 app-bestand van Samsung. Daarbij wordt de inhoud uitgebreid bekeken en aan de hand daarvan kunnen er aanwijzingen worden gevonden over mogelijke functies die in de toekomst worden toegevoegd.

Daarbij gaat het deze keer om potentiële nieuwe functies voor de camera en batterij. Voor de camera is er wat info gevonden over een ‘Directors View’-modus. Daarmee kun je tijdens het filmen wisselen tussen de verschillende lenzen die aanwezig zijn. Leuk om zo een filmpje te maken waarbij je tussendoor ook wijdhoekbeelden maakt of even wat beter kunt inzoomen.

Samsung Galaxy S10 prijsdaling

Daarnaast is er een verbeterde bokeh-modus aanwezig, waarmee je nog betere portetfoto’s maakt. Ook lijkt Samsung te werken aan een functie die lijkt op de Photoboothmodus van de Google Pixels. Dankzij kunstmatige intelligentie schiet je zo de perfecte foto. Zo wordt het beeld gestabiliseerd of wordt er bijvoorbeeld alleen een foto afgedrukt als je lacht. Tot slot zijn er aanwijzingen gevonden over de Pro Video-functie die weer terugkomt.

Lees ook: 3 belangrijke veranderingen van OneUI 2.0

Vernieuwde functies voor de batterij

Ook zijn er aanwijzingen gevonden over nieuwe functies voor de batterij. Zo wordt je als gebruiker gewaarschuwd als de prestaties van de batterij slechter worden. Ook vond XDA een bestand met de titel ‘bloom_front_charging_effect_superfast’, die wordt gelinkt aan de aankomende Samsung Galaxy Fold 2. Dit zou de animatie zijn die te zien is als het toestel opgeladen wordt. Dat kan volgens de geruchten met maximaal 45 Watt.

Dat toestel wordt verwacht in februari, samen met de onthulling van de Samsung Galaxy S11 (of S20). Ook de aankomende Samsung Galaxy S10 Lite en Note 10 Lite draaien op Android 10 met de OneUI 2.0-schil. Die smartphones worden echter verwacht op de CES, die volgende week begint in Las Vegas.

Of de hierboven beschreven functies allemaal worden toegevoegd aan de schil van Samsung is nog de vraag. Het kan ook zijn dat dit helemaal niet of slechts gedeeltelijk wordt doorgevoerd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu