‘Nexus-toestellen krijgen ongelimiteerde opslag in Google Foto’s’

Erwin Vogelaar
28 mei 2016, 9:58
2 min leestijd
‘Nexus-toestellen krijgen ongelimiteerde opslag in Google Foto’s’

Goed nieuws voor gebruikers van Nexus-toestellen, want het lijkt erop dat je binnenkort ongelimiteerde opslag voor foto’s en video’s in originele kwaliteit krijgt in Google Foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Ongelimiteerde opslag Google Foto’s

Google Foto’s is jarig. De fotodienst viert zijn eerste verjaardag en Google trakteert daarom op enkele statistieken. Google Foto’s heeft het afgelopen jaar 1,6 miljard animaties, collages en films gemaakt. We hebben gezamenlijk 13,7 petabyte ruimte vrijgemaakt op onze toestellen door gebruik te maken van Google Foto’s en het zou 424 jaar kosten om door al die foto’s te swipen. Daarnaast hebben we 2 biljoen labels toegevoegd, waarvan er 24 miljard voor selfies waren.

De nieuwste editie van de app, Google Foto’s 1.21, wordt uitgerold naar Android-toestellen. Het leek erop dat deze versie geen nieuwe features had, totdat website Android Police even goed ging rondpluizen in de code van de app. Zo kwamen ze  onderstaande code tegen.

ongelimiteerde opslag google foto's

De code spreekt duidelijk taal. Het lijkt er op dat we binnenkort met onze Nexus-toestellen ongelimiteerd foto’s en video’s kunnen opslaan in de originele kwaliteit. Je kunt nu ook al ongelimiteerd foto’s opslaan in Google Foto’s, maar enkel tot 16 megapixels. Voor extra ruimte om beelden in originele kwaliteit op te slaan moet je betalen.

Zowel de Nexus 5X als Nexus 6P kunnen ook in 4K video’s opnemen en die beelden zouden dus binnenkort ook ongelimiteerd in de cloud opgeslagen kunnen worden. Daarnaast worden de camera’s in Nexus-toestellen steeds beter, dus dit is alleen maar goed nieuws voor de toekomst.

→ Lees ook: De 8 beste mogelijkheden van Google Foto’s

Regels

Het is echter nog niet duidelijk wat de exacte regels zijn. Zo weten we nog niet of ook oudere Nexus-toestellen hier gebruik van kunnen maken en of beelden die wel op een Nexus-toestel staan, maar niet met het toestel  genomen zijn ook ongelimiteerd opgeslagen kunnen worden.

Lees het laatste nieuws over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu