De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Onofficiële ClockworkMod Recovery geport naar de Samsung Galaxy S III

Redactie
5 juni 2012, 13:21
1 min leestijd
Onofficiële ClockworkMod Recovery geport naar de Samsung Galaxy S III
ClockworkMod Recovery CF Samsung Galaxy S III

De Samsung Galaxy S III werd voor de release al geroot door de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire. Diezelfde Chainfire heeft nu ook ClockworkMod Recovery naar de Galaxy S III geport. Door ClockworkMod Recovery wordt het mogelijk om custom rom en kernels te installeren die meer opties en aanpassingsmogelijkheden bieden. Iedereen die meer uit zijn Android-toestel wil halen, kan de gemakkelijke handleiding volgen om je toestel te rooten en ClockworkMod Recovery te installeren.

Met ClockworkMod Recovery kun je naast custom roms en firmware installeren ook complete backups van je smartphone maken. Deze backups worden ook wel Nandroids genoemd. Met een Nandroid kun je altijd weer terug naar je oude set-up, mocht er ooit iets fout gaan. Daarnaast bevat ClockworkMod Recovery een aantal handige opties, zoals de permissies opnieuw instellen, cache leegmaken en de batterij-indicator opnieuw instellen. Op mijn Galaxy S III werkt het allemaal naar behoren en is het rooten soepel verlopen.

Lees verder na de advertentie.

Chainfire meldt:

Zoals het geval met elke Samsung Galaxy S-release (het gebeurde met de SGS1 en de SGS2, en nu weer met de SGS3), is de bron van ClockworkMod Recovery niet compatibel met onze interne en externe SD-kaart. Ik moest een aantal wijzigingen in de bron aanbrengen om het correct te laten werken. Mijn testen wijzen erop dat alles werkt, maar het is natuurlijk mogelijk dat ik iets heb gemist.

Eén tip als je de handleiding op XDA-Developers wilt volgen: wanneer je desktop de Galaxy S III niet herkent, installeer dan Samsungs Kies. Dit programma bevat de benodigde smartphone-drivers.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu