De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp blokkeert gebruikers onofficiële apps voortaan permanent

Wouter Nijsen
4 maart 2015, 22:05
1 min leestijd
WhatsApp blokkeert gebruikers onofficiële apps voortaan permanent

WhatsApp gaat gebruikers van onofficiële applicaties  definitief blokkeren.  Ook kunnen zij hierna het normale WhatsApp niet meer gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Onofficiële WhatsApp-apps gebruikers

Op de website van het Duitse Mobiflip is te lezen dat gebruikers van onofficiële WhatsApp-apps permanent zijn geblokkeerd door  de populaire berichtendienst. De gekoppelde telefoonnummers zijn volledig geblokkeerd en ook niet meer met de officiële app van WhatsApp te gebruiken. Hierdoor  worden gebruikers min of meer gedwongen om een ander telefoonnummer te nemen.

onofficiële WhatsApp-apps

Hoewel WhatsApp gratis uit Google Play te downloaden is en de afgelopen maanden diverse nieuwe features kreeg, zijn er toch opvallend veel mensen die kiezen voor een alternatieve versie van de berichtendienst. Voorbeelden hiervan zijn WhatsApp+, WhatsAppMD en OgWhatsApp. Deze applicaties onderscheiden zich door functionaliteiten aan te bieden die de officiële WhatsApp-app niet heeft.

Meer over de WhatsApp-blokkade’s

De actie van WhatsApp om gebruikers permanent te blokkeren komt niet geheel als een verrassing. Zo werden eerder dit jaar berichten verstuurd naar de ontwikkelaars van de alternatieve WhatsApp-apps. Hierin stond dat er direct gestopt moest worden met het verspreiden de applicatie. De  meeste ontwikkelaars hebben dit dan ook al vrij snel gedaan.

Ook de gebruikers van deze alternatieve apps werden door WhatsApp aangepakt. Ze kregen een ban van 24 uur en ontvingen een melding om de reguliere WhatsApp-versie te downloaden en installeren. Hierna was het echter wel weer mogelijk om te chatten met WhatsApp.

Lees meer over WhatsApp

Bron: Mobiflip
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu