De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Een lofzang voor… automatische ontgrendeling op locatie

Redactie
18 augustus 2015, 19:03
2 min leestijd
Een lofzang voor… automatische ontgrendeling op locatie

Smart Lock is één van de meest innovatieve features van Android van de afgelopen jaren, en met name de op locatie gebaseerde ontgrendeling. Home is where de smartphone automatisch ontgrendelt moet op een tegeltje.

Lees verder na de advertentie.

Eigenlijk kom ik doordeweeks op verdomd weinig plekken. Ik werk meestal op drie verschillende locaties  en reis dan weer terug naar mijn huis. De ene avond drink ik wat speciaalbiertjes in de stad, de andere avond heb ik ergens een feestje of ga ik naar een festival. Maar het merendeel van de avonden spendeer ik gewoon thuis, met Netflix en Plex, een PlayStation 4 en de Chromecast,  en een grote zachte bank.

Om het simpel te zeggen:  mijn leven – en waarschijnlijk ook die van jou – bestaat grotendeels uit vaste locaties waar je op regelmatige basis komt. Google zag eenzelfde patroon bij zijn eigen medewerkers en besloot Smart Lock, de sectie met alle slimme vergrendel- en ontgrendelingstechnieken, eind 2014 uit te breiden met locaties.

Ontgrendeling op locatie is fantastisch

Automatische ontgrendeling op locatie is één van de beste features die Google de afgelopen jaren bij Android heeft ingevoerd. Ik vul de locatie van mijn appartement in Utrecht in en voila, elke keer als ik in mijn huis ben hoef ik niet de  pincode van mijn smartphone in te voeren. De ontgrendeling op locatie werkt tot maximaal 80 meter, waardoor ik zelfs nog naar de supermarkt kan gaan en zelfs daar geen pincode hoef in te voeren. Je beseft je eigenlijk niet hoe fijn dit is, totdat je het niet meer hebt.

smartlock-locatie

Naast mijn thuislocatie heb ik ook verschillende werklocaties en de locaties van de woningen van familie en vrienden opgegeven. Een redelijke lijst, maar wel een lijst met locaties waar mijn smartphone automatisch mag worden ontgrendeld. Want als mijn smartphone ooit wordt gesloten, zal ‘ie niet opeens bij één van die locaties opduiken – althans, dat neem ik dan maar aan. Hierdoor  voer ik alleen mijn pincode in op plekken waar ik ‘m gemakkelijk kwijt kan raken; bijvoorbeeld onderweg in de trein of bus of tijdens het borrelen in een café. Daarmee is de locatiefeature van Smart Lock niet alleen gemakkelijk, maar eigenlijk ook veilig.

Zo stel je Smart Lock in

Ga naar Instellingen > Beveiliging > Smart Lock en stel veilige locaties in. Je kunt locaties invoeren, waarna je op de kaart de betreffende locatie en radius voor automatische ontgrendeling te zien krijgt. Als je een locatie toevoegt, wordt deze onder ‘vertrouwde plaatsen’ getoond. Hier kun je ook het adres of de naam van locaties aanpassen, of een locatie in zijn geheel verwijderen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's