De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung onthult eerste opvouwbare smartphone op 20 februari

Thomas Haenen
12 februari 2019, 9:14
2 min leestijd
Samsung onthult eerste opvouwbare smartphone op 20 februari

Over iets meer dan een week onthult Samsung zijn eerste opvouwbare smartphone. Dat blijkt uit een teaser die het bedrijf heeft gedeeld op Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Onthulling opvouwbare Samsung-smartphone binnenkort

“De toekomst van mobiele telefoons ontvouwt zich op 20 februari,” zo luidt een tweet die Samsung vannacht deelde op Twitter. Bij het bericht zit een korte video met Koreaanse tekst die langzaam voorbij scrollt over gebogen oppervlakken. Op het einde wordt verwezen naar Samsung Unpacked, het evenement dat de fabrikant op 20 februari organiseert in San Francisco.

Onthulling opvouwbare Samsung-smartphone

Dat Samsung op 20 februari een evenement plant, stond al een tijdje vast. Tot nu toe heeft het bedrijf echter vooral gehint naar de aankondiging van de Galaxy S10 op die datum. Nu blijkt dus dat Samsung zich ook klaar maakt voor de onthulling van een eerste opvouwbare smartphone.

Zo werkt de opvouwbare smartphone van Samsung

Geruchten over een opvouwbare Samsung-smartphone zoemen al een tijdje rond. Eind vorig jaar toonde de fabrikant een eerste prototype, op een ontwikkelaarsconferentie. Het toestel, dat volgens bronnen de ‘Galaxy F’ of ‘Galaxy Fold’ wordt genoemd, heeft standaard een relatief compact scherm, maar kan uitgevouwen worden tot tabletformaat.

De buigbare telefoon bestaat eigenlijk uit drie schermen. Aan de achterkant zit een kleiner display dat je met een hand kunt bedienen. Volgens Samsung zul je alledaagse taken zoals WhatsApp, Facebook en internetten voornamelijk op dit display doen. Het grote, openklapbare tabletscherm gebruik je voor het kijken van een film of het spelen van games. Ook kun je tot drie apps naast elkaar draaien en zo multitasken.

→ Lees ook: 5 vragen over opvouwbare smartphones beantwoord

De Samsung Galaxy Fold is waarschijnlijk vanaf dit voorjaar te koop, en verschijnt dan naast de ‘gewone’ Samsung Galaxy S10, Galaxy S10E en Galaxy S10 Plus in de winkels. Het opvouwbare toestel wordt vermoedelijk echter in veel beperktere aantallen verkocht, en is dan ook een stuk prijziger. Bronnen speculeren dat het toestel zo’n 1500 tot 2000 euro gaat kosten.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu