Samsung bevestigt: onthulling eerste opvouwbare smartphone binnenkort

Thomas Haenen
4 september 2018, 8:50
2 min leestijd
Samsung bevestigt: onthulling eerste opvouwbare smartphone binnenkort

Samsung gaat nog voor het einde van het jaar een smartphone met opvouwbaar scherm onthullen, zo heeft topman DJ Koh bevestigd. Daarmee hoopt het bedrijf Huawei en andere concurrenten te snel af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Onthulling opvouwbare Samsung-smartphone in november

De eerste Samsung-smartphone met een buigbaar scherm wordt begin november onthuld, zo bevestigde DJ Koh in een gesprek met CNBC. Het toestel wordt getoond op de Samsung Developer Conference, die op 7 en 8 november plaats vindt in San Francisco.

Volgens Koh, hoofd van Samsungs mobiele divisie, is er vanuit consumenten veel vraag naar opvouwbare smartphones. Het bedrijf zou dan ook al lang aan de technologie werken. Oorspronkelijk werd verwacht dat het eerste opvouwbare toestel pas in 2019 zou verschijnen. Koh zegt er echter alles aan te doen om de eerste te zijn. En dan moet men opschieten, want onder andere Huawei zit Samsung op de hielen. Met een aankondiging in november heeft Samsung wellicht wel de primeur.

Smartphone en tablet in één

Uitgelekte prototypes van opvouwbare smartphones suggereren dat je hem zowel als smartphone en als tablet kunt gebruiken. Ingeklapt is het een compacte smartphone, uitgevouwen op de bank kun je hem als tablet gebruiken om op groter beeld van video’s of langere teksten te genieten.

Koh zegt echter dat het apparaat meer zal bieden, omdat consumenten anders ook gewoon voor een tablet kunnen kiezen. Volgens de topman zijn straks alle features beschikbaar ongeacht of het apparaat in- of uitgeklapt is. Wil je iets in meer detail bekijken, dan klap je het scherm uit.

Hoewel de onthulling niet lang meer op zich laat wachten, is het nog maar de vraag wanneer de smartphone daadwerkelijk te koop is voor het (grote) publiek. Hoewel Samsung doorgaans miljoenen exemplaren verkoopt van zijn vlaggenschepen, is de verwachting dat opvouwbare smartphones de komende tijd nog peperduur zijn. De techniek is relatief lastig om te produceren, waardoor er slechts kleine kwantiteiten gemaakt kunnen worden. Koh deed geen uitspraken over de prijs of productieaantallen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's