Ontwerpers van de G1 gaan zich op auto’s storten

Redactie
7 juli 2009, 12:21
1 min leestijd
Ontwerpers van de G1 gaan zich op auto’s storten
atnmbl

Je zou misschien denken dat HTC een stel Taiwanezen aan het werk heeft gezet om de G1 te ontwerpen. Het toestel wordt niet door iedereen gewaardeerd als een designstatement. toch zijn er twee professionele ontwerpers aan te pas gekomen, het duo Mike & Maaike uit San Francisco. Hollands glorie dus, want Maaike Evers is een Nederlandse ontwerpster die cum laude afstudeerde aan de opleiding voor industrieel design in Eindhoven.

Haar designpartner Mike Simonian is Californiër. Het duo heeft voor grote merken zoals Belkin, Google, Adidas, HP en Palm gewerkt. Gek genoeg staat HTC niet als klant in het lijstje op de website (zouden ze er toch niet helemaal trots op zijn?). Hoe dan ook: het duo heeft alweer nieuwe plannen: het ontwerpen van een Autonomobile.

Lees verder na de advertentie.

Deze Autonomobile (ATNMBL) is een conceptauto, waarbij de passagier centraal staat. Het karretje heeft grote ramen en een lounge-interieur. Het gaat daarbij niet om snelheid, maar om comfort: je wordt automatisch naar je bestemming gereden terwijl je je als passagier alleen druk hoeft te maken over het uitzicht of de mogelijkheden van het ingebouwde entertainmentsysteem. Energie haalt de ATNMBL uit zonnecellen die op het dak zijn bevestigd.

Via: Fast Company

atnmbl

Zie ook: ontwerpfoto’s van de G1 uit 2008.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

T-Mobile G1
T-Mobile G1
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's