Ontwikkelaar: ‘Nog maar 5 betaalde Android-apps verkocht’

Redactie
25 februari 2009, 20:29
1 min leestijd
Ontwikkelaar: ‘Nog maar 5 betaalde Android-apps verkocht’
retranslate

Ed Burnette, columnist bij ZDNet, heeft via de Android Market een betaalde applicatie uitgebracht: Re-Translate Pro. De applicatie kost $2,99 maar het loopt tot nu toe nog niet storm. Burnette verkocht tot nu toe 8 applicaties, waarvan er 3 werden geretourneerd. Op elke verkoop houdt Google $0,90 in, dus echt een vetpot is het niet. “Maybe I should keep my day job”, schrijft Burnette. Wie benieuwd is hoe zo’n salestransactie plaatsvindt moet eens naar de screenshots op ZDNet kijken.

Wat opvalt is dat Google zo te zien pas iets in rekening brengt op je creditcard wanneer de niet-goed-geld-terug-periode van 24 uur is verstreken. Als een klant afziet van de aankoop brengt Google ook niets bij de ontwikkelaar (of bij de klant) in rekening. Het valt Burnette op dat een hoop mensen moeite hebben om hun creditcardgegevens goed in te stellen. Daardoor zijn er veel afhakers.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk is het wat kort door de bocht om op basis van de verkopen van één applicatie te concluderen dat de verkoop via Android Market niet goed loopt. Burnett vermoedt dat de vindbaarheid van de applicatie Re-Translate Pro nog verbeterd kan worden. Door frequent updates uit te brengen kom je als ontwikkelaar vaker in de lijst te staan van applicaties, gesorteerd op datum. De gratis versie Re-Translate Lite werd tot nu toe 35.782 keer gedownload (en 16.106 keer actief geïnstalleerd) dus mensen weten de applicatie wel degelijk te vinden.

Meer info: Market Moves: Sales disappoint so far

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's