Ontwikkelaars kunnen nu applicaties per operator aanbieden

android market bagApplicaties zoals de T-Mobile Belstatus zijn alleen interessant voor mensen die via T-Mobile Nederland bellen. Ontwikkelaars kunnen voortaan zorgen dat hun applicaties alleen zichtbaar zijn bij een specifieke operator. Dat is een nieuwe maatregel, die Google via een e-mail aan alle ontwikkelaars heeft bekendgemaakt. Ontwikkelaars die bijvoorbeeld alleen hun applicatie in de VS aanbieden, kunnen nu kiezen uit Sprint, T-Mobile en Verizon Wireless. Hetzelfde geldt in Nederland, waarbij je als ontwikkelaar applicaties alleen bij Vodafone- of T-Mobile-gebruikers laat zien. Op de developerwebsite van de Android Market ga je naar http://market.android.com/publish om aan te geven voor welke operators je wilt aanvinken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Voor gebruikers is het een stap vooruit, omdat ze minder vaak geconfronteerd worden met applicaties waar ze toch niets aan hebben. Tegelijk maakt het de kans groter op reacties als: “Ik zie de app helemaal niet staan!”. Een ontwikkelaar die bij een Nederlandse applicatie alleen Vodafone en T-Mobile heeft aangevinkt, zet daarmee namelijk gebruikers buiten spel die een los toestel hebben gekocht en daar een KPN- of Telfort-simkaart in hebben gestopt… om nog maar te zwijgen over de Belgische gebruikers, die soms ook wel eens een Nederlandstalige app willen installeren. Het is te hopen dat de ontwikkelaars er verstandig mee omgaan.

android market carrier

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.