Ontwikkelaars moeten nieuwe voorwaarden Android Market accepteren

android market europeGisteren viel er bij Android-ontwikkelaars een e-mailtje in de bus: of ze akkoord wilden gaan met de nieuwe voorwaarden van de Android Market. Zo niet, dan worden de applicaties uit de Android Market gehaald. Je hebt 30 dagen om akkoord te gaan met de nieuwe voorwaarden. Is het zo spannend wat er in de voorwaarden is veranderd? Helaas geeft Google in het e-mailbericht geen opsomming van de wijzigingen, dus je zult zelf beide contracten naast elkaar moeten leggen. In de Google Discussiegroepen is dat gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het blijkt er onder andere om te gaan dat je binnen een jaar na het verwijderen van een Android-applicatie uit de Android Market nog het risico loopt om geld terug te betalen aan eindgebruikers. Ook loop je het risico dat je zelfs de volledige inkomsten van een jaar moet terugbetalen als blijkt dat de applicatie onvrijwillig is weggehaald omdat het defect of kwaadaardig was, of bijvoorbeeld auteursrecht of privacywetten overtreedt.

Verder staat er in de voorwaarden dat het recht in de county Santa Clara (Californië) geldt, als zich conflicten voordoen. De volledige tekst:

You are receiving this email because you have applications published in Android Market.

We`d like to let you know that there is a new Developer Distribution Agreement (DDA) for Android Market. The next time you sign in to the Android Market publisher website, you`ll be asked to agree to these new terms before continuing. If you have not accepted the new DDA by Friday, December 11, 2009 12:00:00 AM Pacific Standard Time, your application(s) will be unpublished from the Android Market.

You can view and accept the new agreement by visiting http://market.android.com/publish/ddaUpdate. Please do not reply to this message.

Thanks,
The Android Market Team

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.