Ontwikkelaars ontevreden over verkoopcijfers Android Market

Wouter Nijsen
2 september 2009, 14:24
2 min leestijd
Ontwikkelaars ontevreden over verkoopcijfers Android Market
market1

Android-ontwikkelaars zouden ontevreden zijn over de verkoopcijfers van de Android Market. Uit cijfers van AdMob zou blijken dat de omzet vijf miljoen dollar per maand is. Diverse ontwikkelaas betwijfelen of dit cijfer klopt, volgens hun eigen statistieken zou het veel lager moeten zijn. Eén van de ontwikklaars die ontevreden  is met de Android Market is spelletjesontwikkelaar Larva Labs. RetroDefense, één van hun games, stond een tijd op de eerste plaats als bestverkopende betaalde game. Een andere game, Battle for Mars, stond een tijdlang op de vijfde plaats. En hoewel beide games zich dus bovenin de verkooplijst bevinden leveren ze samen niet meer dan $62 per dag op.

Lees verder na de advertentie.

Larva Labs’ ervaring staat niet op zichzelf. De game Trism leverde de eerste twee maanden in Apple’s AppStore $250.000 op, de eerste drie maanden in de Android Market leverde Trism met 100 tot 500 downloads slechts $1500 op. Er valt natuurlijk wel een kanttekening bij deze cijfers te plaatsen, er zijn immers meer iPhones dan Android-telefoons verkocht, dus dat kan een verklaring zijn voor de tegenvallende cijfers. Volgens de ontwikkelaars is het betaalsysteem wat Google voor de Android Market gebruikt één van de oorzaken. Google Checkout is namelijk een systeem wat wereldwijd niet erg populair is. Zij zouden graag alternatieve betalingsmethodes in de Market zien, en alhoewel Google heeft toegezegd dit te zullen onderzoeken zijn er tot nu toe nog geen concrete plannen om dit te wijzigen. Ook  Google’s refund-beleid is volgens de ontwikkelaars veel te soepel en eenvoudig. Gebruikers kunnen namelijk binnen 24 uur hun geld terugkrijgen waardoor het wel heel eenvoudig is eens een spelletje van een paar euro te proberen, en het daarna toch maar niet te kopen. Een game komt daardoor dus wel hoog in de downloadstatistieken meer levert dus weinig op.  

De Market zou ook meer mogelijkheden aan de ontwikkelaars moeten bieden om hun applicatie beter te omschrijven. Screenshots zijn nu namelijk niet mogelijk en de tekstomschrijvingen zijn te kort waardoor gebruikers soms geen duidelijk beeld van de aangeboden applicatie kunnen krijgen. Het lijkt er op dat de ontwikkelaars vinden dat Google een voorbeeld aan de AppStore van Apple zouden moeten nemen, deze biedt namelijk de gevraagde mogelijkheden wel.

Het lijkt nu duidelijker dan ooit dat het tijd wordt dat Google de Android Market eens compleet op de schop neemt. Niet alleen de ontwikklaars klagen, de gebruikers namelijk ook, en dan met name over de gebrekkige indeling en beperkte zoekfunctie.

androidvsiphone-aug091

Via: iPhoneCentral

Categorie: Google Play
Spotlights: Apple, Google, Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's