De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook HTC heeft een sterk tweede kwartaal

Redactie
29 juli 2011, 18:22
1 min leestijd
Ook HTC heeft een sterk tweede kwartaal

Nadat eerder Samsung en Apple al sterke kwartaalcijfers wisten te presenteren, heeft ook HTC een goed tweede kwartaal achter de rug. Het aantal verkochte telefoons steeg met 25 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. In totaal gingen 12,1 miljoen HTC-telefoons over de toonbank. Vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden is dit een stijging van maar liefst 124 procent. Ook de gemiddelde verkoopprijs steeg naar 349 dollar per toestel.

De laatste jaren heeft HTC flink geinvesteerd in de positionering van haar merk en dit schijnt te werken. De totale winst in het tweede kwartaal was 607 miljoen dollar, dit op een omzet van 4,3 miljard dollar. Een stijging van 18 procent. In het derde kwartaal van 2011 verwacht de Taiwanese fabrikant zo’n 13,5 miljoen telefoons te gaan verkopen. HTC behoort niet tot de grootse telefoonfabrikanten ter wereld. Onder meer Apple, Samsung, Nokia en RIM wisten meer smartphones te verkopen het afgelopen kwartaal.

Lees verder na de advertentie.

De fabrikant reageerde tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers tevens op de rechtszaak die Apple tegen het bedrijf heeft aangespannen. Volgens topman Peter Chou zal HTC niet worden geschaad door de rechtszaak. “Zulke zaken horen er nu eenmaal bij”, aldus Chou. HTC heeft inmiddels 235 patenten aangekocht met de overname van S3 Graphics, waardoor het bedrijf sterker in haar schoenen staat bij de Apple-rechtszaak.

Bron: HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu