De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook Motorola aangeklaagd door Apple

Redactie
10 augustus 2011, 17:02
1 min leestijd
Ook Motorola aangeklaagd door Apple

Na Samsung blijkt nu ook Motorola in Europa door Apple te zijn aangeklaagd. Volgens Apple lijkt de Motorola Xoom tabel teveel op de iPad. Dit merkte Foss Patents op in de aanklacht van Apple tegen Samsung. Deze rechtszaak heeft ertoe geleid dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 voorlopig niet mag worden uitgebracht in de meeste Europese landen.

Het is echter nog niet zeker of Apple een importverbod van de Motorola Xoom wil afdwingen. Wel is duidelijk dat Apple de aanklacht tegen Motorola bij de dezelfde districtsrechtbank in Düsseldorf, als waar de aanklacht tegen Samsung speelt, heeft ingediend. Naast de Xoom is ook een tablet van de Duitse fabrikant JAY-tech aangeklaagd.

Lees verder na de advertentie.

Volgens de aanklachten van Apple lijken de tablets van andere fabrikanten teveel op het design van de iPad. Hier zou Apple het alleenrecht op hebben. Waarom Apple geen direcht importverbod van de Motorola Xoom wil is onduidelijk. Zo vinden in Nederland vandaag en morgen twee kort gedingen plaats die Apple tegen Samsung heeft aangespannen om een importverbod af te dwingen. Tussen Apple en Motorola lopen al wel langere tijd patentrechtszaken over meer dan veertig Amerikaanse patenten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu