Placeholder
Redactie

'Ook Sony Ericsson bezig met 3D-telefoon' Sony Ericsson zou bezig zijn met de ontwikkeling van een 3D-telefoon. Volgens de geruchten zal het toestel een 4,7 inch scherm krijgen, een resolutie van 1280×720 en 3D mogelijk maken zonder brilletje. De fabrikant zou nu verschillende soorten schermen aan het testen zijn. De eerste Sony Ericsson 3D-telefoon zou in 2012 op de markt komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Vooral het bepalen van het scherm is belangrijk voor een goede 3D-weergave. Om het gebruik van een 3D-bril te vermijden, maken 3D-telefoons gebruik van een stereoscopisch scherm. Hierbij wordt het beeld voor het linkeroog en het beeld voor het rechteroog tegelijkertijd geprojecteerd. Hierdoor ontstaat er diepte, het bekende 3D-effect. Hoe beter het scherm des te beter het effect. Vindt er een kleine vertraging plaats in het wisselen van beelden dan kan er crosstalk ontstaan. Hierbij kijk je naar een beeld dat eigenlijk voor het andere oog bedoeld is.

HTC en LG hebben allebei al een 3D-telefoon uitgebracht met de HTC Evo 3D en de LG Optimus 3D, en ook Samsung is al gestart met het ontwikkelen van een 3D-telefoon die waarschijnlijk de Samsung Galaxy Q gaat heten. Of 3D-telefoons echt aan slaan bij het grote publiek is nog maar de echt de vraag. Zo krijgen sommige mensen nog steeds hoofdpijn en last van hun ogen als ze er te lang naar kijken. Daarnaast is er nog maar weinig specifieke 3D-content beschikbaar voor telefoons.

Bron: SEMCBlog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.