De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung: ‘accu oorzaak Galaxy Note 7-problemen’

Thomas Haenen
16 januari 2017, 9:16
2 min leestijd
Samsung: ‘accu oorzaak Galaxy Note 7-problemen’

Na een uitgebreid onderzoek heeft Samsung de oorzaak van de Galaxy Note 7-problemen boven water. Volgens de fabrikant was de accu de oorzaak.

Lees verder na de advertentie.

Oorzaak Galaxy Note 7-problemen

Samsung maakt de resultaten van het onderzoek pas volgende week bekend, maar persbureau Reuters zegt van een bron de conclusie al te hebben vernomen. De accu is de schuldige, zo zou een bron bevestigd hebben.

Eerder werd gespeculeerd dat de behuizing of de software de oorzaak van de ontploffende Galaxy Note 7-toestellen was. Zo claimde een onafhankelijk onderzoeksbureau dat de batterij te dicht op de rest van de behuizing zat, en dat deze bij langdurig gebruik uit kon zetten en krap kon komen te zitten. Nu blijkt dat dus niet de behuizing, maar de accu zelf het probleem was.

Oorzaak Galaxy Note 7-problemen

Dat is een opmerkelijke conclusie omdat Samsung accu’s van meerdere fabrikanten gebruikte. Nadat de eerste ontploffende Galaxy Note 7-exemplaren opdoken besloot Samsung alle toestellen met accu’s van zijn eigen subdivisie uit de verkoop te halen. Toestellen met accu’s van andere productiepartners werden nog wel verkocht, totdat later bleek dat deze net zo gevaarlijk waren.

Wat precies het probleem was met de Galaxy Note 7-accu wordt pas volgende week bekendgemaakt. Het onderzoek heeft zo’n drie maanden geduurd en werd onlangs afgerond.

Volgens de bron presenteert Samsung volgende week ook een lijst met maatregelen om problemen in de toekomst te voorkomen. Daarmee lijkt het bedrijf zich vooral te richten op de Samsung Galaxy S8. Het volgende vlaggenschip verschijnt dit voorjaar en Samsung wil voorkomen dat het geplaagd wordt door dezelfde accuproblemen.

De Samsung Galaxy S8 wordt volgens de laatste geruchten eind februari of in april gepresenteerd. Het toestel krijgt een scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Ook een dubbele camera achterop en een krachtigere processor zouden op de planning staan.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu