Open Mobiel Internet Initiatief geeft startschot voor sms9009

Redactie
11 maart 2009, 21:27
1 min leestijd
Open Mobiel Internet Initiatief geeft startschot voor sms9009
sms 9009

Vanaf morgen gaat er een nieuwe mobiele dienst van start: sms9009. Het is een initiatief van OMI² (Open Mobiel Internet Initiatief) en bedoeld om het gebruik van mobiel internet te stimuleren. Zoek je bijvoorbeeld de site van 9292 op je mobiel, dan stuur je een sms-bericht met de tekst ‘9292’ naar nummer 9009 en je krijgt gratis een bericht terug waarin een klikbare link staat.

Adverteerders kunnen de dienst ook inzetten voor hun mobiele campagnes: je ziet in een tijdschrift, krant, op verpakkingen of tv de code die je moet intoetsen, waarna je een linkje terugkrijgt naar een website waar je meer informatie kunt vinden. Met andere woorden: een mobiele landing page. Normaal gesproken zit je voor dit soort acties aan dure sms-tarieven vast, maar bij 9009 kost het de gebruiker helemaal niets. Alle mobiele operators in Nederland doen mee.

Lees verder na de advertentie.

Sms9009 gaat vanaf donderdag 12 maart van start via de website sms9009.nl. Bedrijven kunnen een keyword aanvragen en betalen daarvoor een vast tarief (500 euro voor 3 maanden), ongeacht het aantal mensen dat via een sms-bericht de link opvraagt. Bedrijven kunnen binnen 24 uur van start met hun campagne.

Via: Mobile Cowboys

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's