Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Populaire databesparings-app toont verdachte Boost-knop

Jarno Stinissen
24 mei 2016, 10:35
1 min leestijd
Populaire databesparings-app toont verdachte Boost-knop

De populaire app Opera Max staat bekend om apps en internetbrowsers zo efficiënt mogelijk te laten werken om data te besparen. In de nieuwste versie moet je daarvoor een verdachte Boost-knop  gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Opera Max Boost-knop

Android Authority merkte  de opvallende functie op in versie 2.0 van de app.  In de rode knop  toont  Opera Max hoeveel applicaties geoptimaliseerd kunnen worden. Druk je op deze knop, dan start de app met  een wat vaag proces. Wanneer de apps geoptimaliseerd zijn, krijg je een advertentie voor je kiezen. De app raadt je aan om meerdere keren op een dag de Boost-knop  te gebruiken.

De vraag om zo vaak mogelijk de Opera Max Boost-knop  te gebruiken is nogal opvallend, omdat de app in oudere versies hetzelfde proces automatisch uitvoert. Het lijkt er op dat de nieuwe manier van optimaliseren vooral gericht is op het laten zien van reclames. Dat is niet gek, aangezien Opera onlangs voor 1,2 miljard dollar is overgenomen door Chinese investeerders, dat zeker niet uit liefdadigheid is betaald.

Inmiddels is versie 2.0 van Opera Max verwijderd uit Google Play. Opera heeft niet zelf gemeld  waarom de nieuwe versie niet meer te downloaden is.

Opera Max staat bekend om de gebruikte gegevens van apps en webpagina’s te comprimeren, wat ervoor zorgt dat je content sneller laadt en minder data verbruikt. De applicatie is dan ook een uitkomst als je op een mobiele internetverbinding zit en weinig beschikbare data hebt, of met een trage wifi-verbinding moet werken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu