Opera Mini: 100 miljoen gebruikers per maand

Redactie
10 april 2011, 10:12
1 min leestijd

De mobiele browser Opera Mini heeft momenteel meer dan honderd miljoen gebruikers per maand. Dit meldt Opera. In februari maakten nog maar vijftig miljoen mensen van de applicatie gebruik. In een maand tijd is het aantal Opera Mini-gebruikers dus verdubbeld. Alle gebruikers bekeken de afgelopen maand gemiddeld twee miljard pagina’s per dag. Ook dat is een record!

In Nederland is de mobiele browser van de iPhone het populairst met een marktaandeel van circa veertig procent. Dit marktaandeel is van januari 2009 tot januari 2011 stabiel gebleven. Android is in opkomst: van 0% marktaandeel in januari 2009 naar 25% marktaandeel in januari 2011. Opera staat op een mooie vijfde plaats met een marktaandeel van circa vier procent.

Lees verder na de advertentie.

In België is Android veel minder populair met een marktaandeel van 15 procent. Populairder zijn de browser van de iPhone (35 procent) en die van de iPod Touch (22 procent). Ook in België staat Opera op een vijfde plek qua bereik met een marktaandeel van ruim zeven procent.

Mondiaal is Opera de populairste browser met een marktaandeel van ruim 21 procent. De iPhone staat op een tweede plek (18 procent), Nokia op de derde plaats (15 procent). Android staat op dit moment vijfde (14 procent), maar is hard op weg om de nummer 1-positie over te nemen.

Via: Frandroid
Bron: Statcounter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu