Opera Mini 5.1 voor Android krijgt snelheidsboost

opera miniOpera heeft een persbericht uitgebracht dat ze Opera Mini 5.1 nu ook voor Android-toestellen beschikbaar hebben. Een paar dagen geleden kwam er al een update uit voor gewone Java-gebaseerde telefoons. De focus ligt bij deze nieuwe release vooral op de performance. Opera Mini was al snel, dankzij de compressie van webpagina’s die ze aan de serverkant uitvoeren. Maar de update voert de snelheid nog verder op. De paginalay-out op toestellen met grote schermen is ook verbeterd. Opera Mini wordt al door 61 miljoen mensen wereldwijd gebruikt (dat zijn uiteraard niet allemaal Android-bezitters) en is daarmee uitgegroeid tot de populairste mobiele browser.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Op Android-toestellen kun je Opera Mini nu instellen als standaardbrowser, voor een beter gebruiksgemak. Met de komst van versie 5.1 is Opera Mini ook niet langer in bètafase. De update is vandaag te vinden in de Android Market.

Downloaden via Android-browser: Opera Mini (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.