Placeholder
Redactie

De nieuwste versie van Opera Mini, één van de populairste mobiele browsers, ligt in de Android Market. Versie 6.0 bevat enkele vernieuwingen, zoals een verbeterde pinch-to-zoom (een knijpbeweging maken om in of uit te zoomen) en daarnaast gaat scrollen soepeler. Verder is Opera Mini geoptimaliseerd voor tablets.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Persoonlijk ben ik geen fan van Opera Mini. De applicatie gebruikt een speciale server om websites geoptimaliseerd aan te bieden. Zo worden bijvoorbeeld de bestandsgrootte van afbeeldingen verkleind, zodat een website sneller laadt. Helaas zorgt dit er soms voor dat lay-outs van websites door elkaar worden gegooid, vooral als een website gebruik maakt van veel afbeeldingen.

Toch worden veel websites gelukkig wel goed geladen. Daarnaast is Opera Mini één van de snelste en zuinigste webbrowers voor Android. Ook is Opera helemaal gratis!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.