Opera Mini en Opera Mobile vernieuwd met datateller

Redactie
3 november 2011, 18:09
1 min leestijd
Opera Mini en Opera Mobile vernieuwd met datateller
Opera Mini en Opera Mobile vernieuwd met datateller

Opera heeft haar beide mobiele browsers vernieuwd. De grote toevoeging aan Opera Mini en Opera Mobile is een teller die het dataverbruik bijhoudt. Gebruikers kunnen in de helpsectie de teller terugvinden waarbij precies staat aangegeven hoeveel data de afgelopen tijd is opgevraagd. Met de datateller is het gemakkelijk om je dataverbruik binnen te perken te houden. Tegenwoordig zijn er maar weinig echt ongelimiteerde data-abonnementen te krijgen en dus wordt het steeds belangrijker om bij te houden hoeveel data je maandelijks verbruikt.

Opera Mini is inmiddels bij versie 6.5 aanbeland terwijl Opera Mobile versienummer 11.5 draagt. Het verschil tussen de beide browsers is dat je bij Opera Mobile rechtstreeks een pagina binnenhaalt op je mobiele telefoon, terwijl je bij Opera Mini wordt omgeleid via de servers van Opera. Opera comprimeert deze pagina’s op haar eigen servers en stuurt deze dan naar je mobiele apparaat zodat het downloaden van pagina’s minder data kost. Versie 11.5 van Opera Mobile kan ook data comprimeren, maar dit moet dan wel worden aangezet.

Lees verder na de advertentie.

Met de datacompressie van Opera kan het dataverbruik (volgens de maker zelf) tachtig procent van de data worden bespaard. Het grote voordeel van de mobiele browsers van Opera is dat je per webpagina kunt bekijken hoeveel data ze verbruiken. De meeste datatellers meten alleen hoeveel data de browser in het totaal verbruikt. Opera Mini en Opera Mobile zijn allebei gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Opera Mini webbrowser (gratis)

Downloaden via Android Market: Opera Mobile – webbrowser (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu